20.2 C
Campulung Muscel
03/10/2022

Comuna Stoeneşti, înscrisă la Administraţia Fondului de Mediu cu investiţia în iluminatul public

Administraţia publică de la Stoeneşti se pregăteşte pentru accesarea unui program cu fonduri guvernamentale, care îi permite să-şi pună la punct una dintre reţelele de utilităţi ale comunei. Mai precis, aleşii de la Stoeneşti au fost de acord ca localitatea să participe la Programul privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public. În acest scop a fost aprobată investiţia de „Modernizare a sistemului de iluminat public stradal”, care va fi finanţată, în caz de admitere, din fonduri asigurate de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Consilierii locali şi-au dat acordul ca Primăria să respecte toate cerinţele programului şi ale contractului de finanţare care ar urma să fie semnat în cazul aprobării proiectului de investiţii.

  • Valoarea proiectului depăşeşte un milion de lei

Hotărârea adoptată în urmă cu două luni conţine angajamentul asumat prin Hotărâre de Consiliu Local de către reprezentanţii comunităţii, potrivit căruia „Comuna Stoeneşti îşi exprimă acordul privind asigurarea şi susţinerea contribuţiei financiare aferente cheltuielilor implementării proiectului şi care nu sunt finanţate de A.F.M. (n.r. Administraţia Fondului de Mediu).” Pe 12 august 2022, când Legislativului localităţii i-a fost prezentată documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii, pentru aprobare, consilierii locali au fost solicitaţi să aprobe indicatorii tehnico-economici specificaţi în D.A.L.I., care urma să fie depusă în cadrul programului Ministerului Mediului.

Valoarea totală a proiectului pe care doreşte să-l realizeze Primăria Stoeneşti este de 1.059.023,41 lei. Un milion de lei reprezintă valoarea eligibilă a proiectului, care coincide cu valoarea ajutorului financiar nerambursabil. Diferenţa de 59.023,41 lei este valoarea cheltuielilor neeligibile. Prin investiţia pe care v-o prezentăm se intenţionează să fie montate 221 de aparate de iluminat LED. 221 este şi numărul de puncte luminoase controlate prin telegestiune. Totodată, se vor achiziţiona şi monta două puncte de aprindere cu telegestiune.

„Până la finalizarea investiţiei, Comuna Stoeneşti va respecta cerinţa programului cu privire la delegarea gestiunii sistemului de iluminat. În acest sens, furnizarea / prestarea serviciului de iluminat public se va realiza prin intermediul unui operator în conformitate cu prevederile Legii nr.51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care prevede că serviciile de utilităţi publice sunt furnizate / prestate prin intermediul unor operatori sau al unor operatori regionali definiţi.”, prevede hotărârea.

Persoana desemnată să reprezinte comuna Stoeneşti în relaţia cu Administraţia Fondului de Mediu este primarul Paul Ion Marin.

  • Primarul a apelat la un consultant pentru a-l ghida la depunerea cererii de finanţare  

Pentru realizarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, edilul comunei a colaborat cu o firmă din Iaşi, Crisbo Company SRL, căreia, la final de iunie, i s-a încredinţat contractul pentru întocmirea DALI, la preţul de 45.000 lei. Tot pentru modernizarea sistemului de iluminat public stradal, Paul Marin şi-a asigurat şi un serviciu de consultanţă, la preţul de 35.105 lei. I-l asigură o firmă din Târgovişte, Proconsult SRL, care acordă ajutor administraţiei de la Stoeneşti pentru elaborarea şi depunerea cererii de finanţare, plus servicii de consultanţă în managementul proiectului.

Serviciile de consultanță la elaborarea proiectului includ următoarele activităţi: consultanţă la elaborarea cererii de finanţare; consultanţa la întocmirea dosarului proiectului; consultanţa în perioada de evaluare a proiectului, la formularea răspunsurilor la solicitările de clarificări, dacă este cazul; consultanţa în etapa de contractare, respectiv elaborarea documentaţiilor necesare semnării contractului de finanţare.

Serviciile de consultanţă în managementul proiectului înseamnă: consultanţa pentru realizarea cererilor de avans / decontare şi dosarele aferente acestora; consultanţa pentru elaborarea notificărilor la contractul de finanţare şi a oricăror documente solicitate de autorităţi, dacă este cazul; consultanţa la desfăşurarea şi monitorizarea tuturor activităţilor legate de implementarea proiectului (inclusiv informare şi publicitate etc.) în scopul urmăririi respectării bugetului, calendarului de activităţi şi a îndeplinirii scopului proiectului. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!