11.9 C
Campulung Muscel
03/10/2022

Medalii de aur pentru trei dintre karatiştii antrenaţi de Raluca Enache. Ea însăşi a fost medaliată cu aur

11 sportivi care fac parte din clubul ACS Campionii Lereşti au participat la concursul Black Sea Cup, organizat în cadrul stagiului naţional de vară, cu ocazia împlinirii a 35 de ani de karate Fudokan în România. Fiecare dintre cei 11 sportivi au participat la toate probele tehnice de kata și kobudo, kihon și kumite.

Kata este o demonstraţie de luptă reală, cu adversari imaginari în care se învață tehnica și modul în care se execută corect aplicația, sau la ce se folosește această tehnică (Bunkai). Kihon reprezintă izolarea unor tehnici sau a unor combinații din kata pe care sportivii le antrenează pentru următoarea fază de luptă.

Kumite este faza în care sportivii aplică tot ceea ce au învățat la probele tehnice, în situații de luptă reale, unde trebuie să își golească mintea de orice gând și să reacționeze la ceea ce va face adversarul, căruia trebuie să îi inducă o stare de dezechilibru mental, pentru a câștiga lupta.

Toți cei 11 sportivi au fost medaliați la una dintre probele la care au participat, însă dintre aceștia, Popescu Erika, Bulugea Matei, Codîrlă Ștefania și Raluca Enache au reușit performanța de a obține medalii de aur la toate probele la care au participat în cadrul concursului.

În urma acestor rezultate excepționale ce au fost dobândite în urma depunerii de mari eforturi și foarte mult antrenament și pasiune, Raluca Enache a declarat că: „Suntem în plin proces de pregătire pentru Campionatul European de la Rimini, din octombrie, aceasta a fost doar o competiție de verificare pentru noi, în care am cules roadele muncii depuse de-a lungul anului. Ne-am ales exerciții mai complexe pe care să le executăm, începând de la sportivii cu centurile albe și până la mine, pentru a putea cuceri aurul. Senzația pe care o ai, că munca ta este răsplătită și că meritele tale sunt recunoscute este foarte importantă pentru copii, într-o lume plină de egoism și egocentrism, în care nu ne mai bucurăm sincer pentru cei din jurul nostru și pentru performanțele lor.”.

Pentru acești sportivi, urmează Campionatul European ce se va desfășura la Rimini, pentru care se vor antrena cu multă sudoare și pasiune, unde se vor  aștepta rezultate remarcabile.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!