În Argeş vor fi organizate patru puncte noi de comercializare a cărnii de miel, scopul Direcţiei Sanitar Veterinare fiind acela de a lărgi aria de comercializare, special pentru a nu se crea aglomerări. Noile spaţii vor fi amenajate în Piteşti, în Piaţa Găvana şi câte unul la Curtea de Argeş, Câmpulung şi Domneşti. Până acum, aceste puncte de comercializare erau: două la Piteşti (Ceair şi Smârdan) şi câte unul la Curtea de Argeş şi Mioveni. În aceste locuri vor fi închiriate mese cu acces la apă şi cu vitrine frigorifice. Mieii vor fi sacrificaţi în abatoare, care în Argeş sunt în număr de 5 destinate ovinelor: 3 la Piteşti, unul la Câmpulung şi altul la Rucăr. Ca anul trecut va fi autorizat un spaţiu temporar la Miroşi şi un abator de mici dimensiuni.
Sacrificarea şi comercializarea mieilor se va face în mod organizat în săptămâna premergătoare Paştelui. Concret, sacrificarea mieilor se realizează în unităţi de abatorizare autorizate sanitar veterinar unde sunt livrate animalele cu stare de sănătate certificată sanitar veterinar, identificate şi înregistrate, crescute în ferme, localităţi şi zone unde nu evoluează boli transmisibile. Carcasele rezultate, expertizate sanitar veterinar, marcate cu marca de sănătate de formă ovală, se pot comercializa în magazine alimentare, măcelării, pieţe agroalimentare, supermarketuri, unităţi înregistrate sanitar veterinar. Pentru perioada 21 aprilie – 1 mai 2021, este permisă sacrificarea mieilor şi în spaţii amenajate şi autorizate temporar. Aceste spaţii, în care sunt respectate condiţiile prevăzute de legislaţie, se pot organiza de către autorităţile locale, asociaţiile de fermieri, etc. Acestea sunt aprobate pentru funcţionare temporară de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi unde este asigurată supravegherea sanitară veterinară prin medicii veterinari oficiali. Sacrificarea mieilor în spaţiile amenajate temporar se face la solicitarea consumatorului, iar carnea obţinută, expertizată sanitar veterinar, marcată cu marca de sănătate rotundă este destinată strict consumatorului final. Nu poate fi comercializată în unităţi precum pieţe, magazine, etc.
O altă posibilitate pentru sacrificarea mieilor, permisă de lege, dar pentru care nu au fost deocamdată solicitări în Argeş este organizarea unor spaţii de sacrificarea amenajate temporar, organizate la cererea primăriilor, în anumite zone. Aici mieii pot fi sacrificaţi pe loc, la cererea cumpărătorului. Acest spaţiu poate fi amenajat şi în situaţiile în care nu există abatoare autorizate în zonă şi distanţa până la unul este mare.
Un alt aspect important de ştiut, carnea provenită de la mieii sacrificaţi în gospodărie se va folosi numai pentru consumul familial.