23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Argeşul, pe primul lor în Regiunea Sud – Muntenia la atragerea şi implementarea fondurilor structurale

Încă un proiect finanţat cu fonduri europene nerambursabile a fost încheiat cu succes

Judeţul Argeş este în acest moment pe primul loc în Regiunea Sud – Muntenia la atragerea şi implementarea fondurilor structurale

 

Vineri, 2 septembrie, la Muzeul Goleşti, a avut loc conferinţa de închidere a proiectului „Implementarea unor măsuri şi instrumente destinate îmbunătăţirii proceselor administrative în cadrul Consiliului Judeţean Argeş”, proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile.

Valoarea totală a contractului de finanţare a fost de 2.943.139,09 lei.

„Mă bucur că în sală sunt şi primari, pentru că de acest proiect depinde şi dezvoltarea localităţilor. În cadrul acestui proiect este cuprinsă şi Strategia pentru Dezvoltarea Durabilă a Judeţului Argeş, iar proiectele dumneavoastră viitoare trebuie să se încadreze în strategie. Tot aici am avut şi o componentă de digitalizare a Arhivei, aşadar facem paşi siguri către digitalizare. Cred că în exerciţiul financiar următor vom accesa mai multe proiecte pe digitalizare, pentru că vor fi bani mai mulţi de accesat pe această linie. Ţin să mulţumesc echipei din Consiliul Judeţean Argeş care s-a ocupat de implementarea proiectului, cât şi celorlalte echipe care se ocupă de cele 12 proiecte pe care Consiliul le derulează în acest moment, şi pregătim şi altele. Mulţumesc şi ADR Sud – Muntenia

pentru tot sprijinul pe care ni-l acordă, avem o colaborare foarte bună. De câte ori am solicitat un punct de vedere, ni s-a răspuns imediat, mai ales să suntem presaţi de timp, ştiut fiind faptul că în decembrie 2023 trebuie să închidem toate proiectele. Dacă astăzi, am încheiat implementarea unui proiect, ieri am semnat un altul, cel pentru realizarea instalaţiilor la Spitalul de Pneumofiziologie Valea Iaşului. Judeţul Argeş este în acest moment pe primul loc în Regiunea Sud – Muntenia la atragerea şi implementarea fondurilor structurale. După noi se află Prahova. În rest, îmi doresc să accesăm împreună cât mai multe proiecte.”, a spus Marius Nicolaescu, vicepreşedinte CJ Argeş.

Pentru Strategia pentru Dezvoltarea Durabilă a Judeţului Argeş, 91 de localităţi au transmis oportunităţile de dezvoltare şi de investiţii. Existenţa unui plan de acţiune al strategiei de dezvoltare judeţeană reprezintă criteriu fundamental pentru finanţările nerambursabile prin POR ADR Sud Muntenia 2021-2027.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  • Elaborarea Strategiei pentru Dezvoltarea Durabilă a Judeţului Argeş – instrumente de planificare a investiţiilor locale.
  • Simplificarea procedurilor la nivel judeţean prin digitalizarea documentelor şi implementarea unei soluţii informatice pentru administrarea acesteia.
  • Îmbunătăţirea cunoştinţelor şi abilităţilor personalului din cadrul Consiliului Judeţean Argeş în domeniul managementului strategic şi în utilizarea şi administrarea soluţiei informatice dezvoltate prin proiect.

Principalele activităţi:

  • Elaborarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă 2021 – 2027 a Judeţului Argeş.
  • Digitalizarea/Retrodigitalizare documentelor din arhivă şi crearea unei arhive de copii digitale.
  • Implementarea acţiunilor de formare/instruire a membrilor grupului ţintă.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!