20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

Andrei Aron: „Nimeni nu are dreptul să vă refuze când mergeţi la Urgenţă, indiferent că sunteţi copil, adult, gravidă”

În tot judeţul Argeş există o criză a medicilor pediatri, majoritatea fiind concentraţi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Este destul de greu să găseşti unul care să se mute la Câmpulung, de unde, după ce că era nevoie de personal cu pregătire superioară, a mai plecat unul, cu afectarea gărzii de Pediatrie. De la Spitalul Municipal lipsesc medici de foarte multe specialităţi, fiind mai puţine domeniile acoperite decât cele care au nevoie de completarea posturilor vacante. Există o criză a medicilor în Spitalul Câmpulung – spunea într-o declaraţie publică consilierul primarului pe probleme de sănătate, Andrei Aron -, dar este lipsa care există dintotdeauna. Iar Pediatria este unul dintre domeniile în care se simte pregnant.

„Lipsa unei gărzi la Pediatrie nu înseamnă că pacienţii pediatrici nu pot fi trataţi”
„Practic, niciun spital nu are acoperit necesarul ideal de medici. Asta pentru că există o lipsă de specialişti în România, mai ales pe partea de Pediatrie.”, afirma recent medicul Andrei Aron cu precizarea că, în ultimii doi ani, s-au adus cel puţin 12 medici de diferite specialităţi.

„Au fost înfiinţate compartimente care n-au existat, de exemplu Urologia, care este un compartiment foarte căutat şi foarte bun pentru câmpulungeni. Dar lipsa unei gărzi la Pediatrie nu înseamnă că pacienţii pediatrici nu pot fi trataţi. Nimeni nu are dreptul să vă refuze când mergeţi la Urgenţă, indiferent că sunteţi copil, adult, gravidă ş.a.m.d. Nimeni, niciun doctor, conform legii, nu are voie să vă refuze la C.P.U. Câmpulung. Trebuie să facă un triaj, trebuie să vadă ce problemă aveţi, să stabilizeze pacientul dacă este cazul. Dacă, într-adevăr, este depăşit de situaţie, nu are medic pediatru sau n-are medic ginecolog, chirurg, atunci poate să transfere mai departe. Dar nu are voie nimeni să vă spună că nu este medic în spital şi să mergeţi în altă parte. Este un mesaj foarte important, este un comportament care a existat de ceva vreme. Până acum ceva timp, s-a ţinut sub control şi n-au prea fost probleme de acest gen. Acum, în ultima vreme, este singura chestiune care s-a schimbat. De fapt, nu se mai menţine acest control la U.P.U. Într-adevăr, este un medic pediatru, care a plecat de la spitalul nostru şi a fost afectată garda de Pediatrie, dar asta nu înseamnă că în zilele în care nu există medic pediatru nu puteţi să mergeţi la spital cu copiii.”, spunea dr.Andrei Aron.
Miercuri seară, a fost un eveniment în care a implicat un consilier local, membru al Consiliului de Administraţie. „L-am rugat frumos să meargă şi să vedem ce se întâmplă. Bineînţeles că a fost refuzat, după care am intervenit şi i-am explicat că acest lucru nu se poate întâmpla şi, până la urmă, a fost rezolvat fără niciun fel de problemă.”, a încheiat acesta.
Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!