37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Tabăra de meşteşuguri „Tradiţii din regiunea ta” a ajuns la ediţia a XII-a

Peste 100 de copii împreună cu meşteri din Argeş, Olt, Gorj, Teleorman şi Maramureş au ajuns marţi, 30 august la Cabana „Voina” din Lereşti, acolo unde până pe 2 septembrie se derulează ediţia a XII-a a Taberei Internaţionale de meşteşuguri „Tradiţii din regiunea ta”.

„Tabăra de meşteşuguri este pentru micii meşteri populari o experienţă unică, în care îşi construiesc amintiri de neuitat: învaţă lucruri noi, leagă prietenii, lucrează şi se distrează în acelaşi timp, în natură, alături de colegi care au aceeaşi pasiune – arta tradiţională. Cele trei zile pe care le vor petrece aici fără semnal şi fără wi-fi constituie, cu siguranţă, nu doar o minivacanţă inedită, ci şi un exerciţiu de independenţă faţă de tehnologie şi, de ce nu, şi faţă de părinţi.”, au transmis reprezentanţii Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti.

Copiii îşi vor demonstra abilităţile şi vor avea posibilitatea să înveţe şi alte meşteşuguri în afara celor studiate la Şcoala de Arte, precum: ţesut-cusut, sculptura în lemn, fierărie, olărit, împletituri nuiele, confecţionat păpuşi tradiţionale, pictură de icoane pe sticlă, confecţionat instrumente muzicale, măşti şi încondeiat ouă.

Evenimentul este finanţat în totalitate de Consiliul Judeţean Argeş.

(foto: Adina Oprescu)

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!