18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Spectacolul extraordinar al lui Horaţiu Mălăele a umplut cortul de la Ceramus

Seară magică la Ceramus, în a doua zi a Festivalului „Muzica în filmul românesc”, graţie incredibilelor momente oferite de Horaţiu Mălăele ca actor şi regizor. Publicul cucerit de „capul de afiş” al programului a umplut cortul de la Ceramus şi mulţi dintre participanţi au rămas şi la vizionarea filmului „Nunta mută”, care l-a avut pe Horaţiu Mălăele în postura de regizor. Invitatul organizatorilor unui eveniment care a depăşit nivelul acţiunilor culturale ale Câmpulungului a oferit un spectacol complet. Câmpulungenii au râs cu poftă, şi la spectacolul acestuia, „Sunt un orb”, prilejuit de aniversarea celor 70 de ani, şi la filmul de-o savoare şi-o emoţie care au copleşit un public satisfăcut de calitatea unei seri petrecute împreună.  

  • Festivalul continuă cu alte două seri de vis. Câmpulungenii chiar n-au motive să se mai plângă că n-au evenimente în oraşul lor    

Horaţiu Mălăele i-a cucerit pe câmpulungeni de cum a intrat în cortul Complexului Ceramus, unde starea de bună dispoziţie fusese asigurată, pe durata a mai bine de o oră, de un câmpulungean extrem de talentat, Mr.Saxi Valentin Bârzu. Concertul de saxofon a fost introducerea perfectă pentru colosalul actor Horaţiu Mălăele. 70 de ani? Exclus! Dacă vârsta aniversată n-ar fi fost expusă de ecran, n-ai fi ghicit trecerea celor şapte decenii care s-au arătat indulgente cu chipul şi silueta frumoasă a actorului şi regizorului Horaţiu Mălăele, căruia nu-i dai mai mult de 50 de ani. Spectacolul a stârnit şi râs, şi lacrimi, şi bucurie, şi tristeţe graţie poemelor tulburătoare inserate în programul artistic. S-au alăturat publicului ca să-i urmărească excelenta reprezentaţie şi colegii aflaţi la festivalul de film, care au râs şi l-au aplaudat cu aceeaşi exuberanţă cu care au făcut-o oamenii din public, care n-au ocazia să vadă în fiecare zi în faţa lor o asemenea personalitate a culturii româneşti.

Toţi invitaţii Festivalului „Muzica în filmul românesc” sunt titani ai cinematografiei naţionale, dar popularitatea lui Mălăele a atras câmpulungenii la spectacol cum nu s-a mai întâmplat până acum la Câmpulung. Aici se cuvine a puncta meritul celor implicaţi în organizarea evenimentului – Ceramus Film, Centrul Naţional al Cinematografiei şi Dacin Sara -, care au adus într-un oraş mic ca al nostru, cu o agendă culturală rutinată, oameni de geniu ai filmului românesc. Numai faptul că-i ai în faţă pe cei mai buni actori şi regizori ai ţării este o onoare, darămite să te şi bucuri de mesajele şi de opera lor, prezentată într-o manieră profesionistă. Legat de capitolul organizare, merită toate aplauzele gazdele Dorin Mirea şi Carmen Bârloiu, care i-au făcut pe oaspeţi să se simtă bine la Câmpulung. Principele Nicolae, cu siguranţă, se simte bine la Câmpulung, el şi familia sa fiind prezenţi încă din prima zi a festivalului în publicul unui eveniment care, ca organizare şi valoare a invitaţilor şi a filmelor prezentate, nu diferă cu nimic de unul naţional.

Alături de spectatori a rămas, până la finalul serii, şi actorul Valentin Teodosiu, protagonistul filmului „Nunta mută”, care a încheiat admirabil o seară impecabilă din toate punctele de vedere. Proiecţia a fost precedată de dialogul purtat de criticul şi istoricul de film Manuela Cernat cu Horaţiu Mălăele şi Valentin Teodosiu, care au oferit amănunte despre producţia care avea să ruleze şi munca de pe platoul de filmare. Trebuie să precizăm faptul că, pe durata festivalului, prof.univ dr. Manuela Cernat are rolul de moderator al discuţiilor cu actorii şi regizorii filmelor programate pentru vizionare. Şi ce lucruri interesante scoate de la colegii de generaţie, având experienţe şi amintiri comune!

În condiţiile în care la Câmpulung se întâmplă astfel de lucruri minunate, pică lamentarea cum că oamenii n-au unde ieşi seara ca să se simtă bine în oraşul lor. De două zile, câmpulungenii sunt invitaţi la film şi spectacole gratuit, într-o ambianţă deosebită, unde au ocazia să petreacă câteva ore în compania unor personalităţi pe care n-ai fi crezut vreodată că ai ocazia să le vezi în carne şi oase. Festivalul continuă astăzi şi mâine şi ar fi păcat să rataţi momente în aceeaşi notă de artă şi bun gust cum au fost cele derulate până acum. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!