18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

În această lună, se încheie asfaltarea pe strada Drăceşti, pe tronsonul pe care s-a înlocuit reţeaua de apă

Până la sfârşitul lunii august, constructorul care execută lucrarea de reabilitare pe strada Drăceşti s-a angajat că încheie investiţia realizată în două etape. În prima etapă, a fost pusă la punct cea mai importantă parte a proiectului, pentru care Elena Lasconi a obţinut 3 milioane de lei de la Guvern, la începutul mandatului, întrucât fosta administraţie a lăsat lucrarea licitată încă din 2018 (!) descoperită financiar. Echipele firmei familiei Răuţoiu au lucrat în 2021 şi pe Bulevardul „Pardon”, şi pe principala arteră a carterului Mărcuş, propusă la reabilitare pe o distanţă de 2,7 kilometri.

Din această lungime, 600 de metri, aflaţi în partea de jos a străzii, pe care a trebuit înlocuită conducta de apă, întrucât era atât de degradată, încât zădărnicea asfaltarea, au constituit etapa a doua a lucrării, cea care se desfăşoară în prezent. Nemaiavând de lucru la Bulevardul „Pardon”, unde amenajarea stă pe loc după bunul plac al liberalilor, lucrătorii se concentrează pe acest tronson, care arăta execrabil. Mult a fost, puţin a rămas până la încheierea chinului care, conform reprezentantului firmei, se va produce în această lună.

Suma pe care primăriţa Elena Lasconi a primit-o de la Guvern a acoperit doar etapa întâi a investiţiei. Pentru a doua, care are o valoare comparabilă, se apelează la bugetul local. După câteva luni de întrerupere a lucrului, din motiv de asigurare a sumei necesare acoperirii plăţii tronsonului pe care s-a schimbat reţeaua de apă, muncitorii au revenit pe şantier şi fac treabă într-un ritm mulţumitor. Elena Lasconi susţine că este mulţumită şi de calitatea reparaţiei.

„Conform contractului, lucrarea pe strada Drăceşti ar fi trebuit încheiată anul viitor. Lucrarea va fi gata până la sfârşitul lunii şi mă bucur că se întâmplă acest lucru, pentru că este o lucrare făcută ca la carte. Chiar vrem s-o finalizăm, pentru că avem multe altele pe care vrem să le începem.”, a afirmat Elena Lasconi, care aşteaptă ca executantul să deschidă şantierele la celelalte contracte câştigate: parcurile şi „Piaţa Neacşu uneşte comunitatea”. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!