23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Putregaiul a distrus şi al doilea podeţ spre insuliţa din „Kretzulescu”

Al doilea podeţ din „Kretzulescu”, care leagă parcul de insuliţa de pe lac, are aceeaşi soartă cu cea a confratelui, care s-a prăbuşit.

Una dintre balustradele căii pe care se ajunge pe insuliţă din Parcul „Kretzulescu” a cedat din cauza faptului că a putrezit, dar cel mai probabil a fost „ajutată” să cadă de vreun huligan, care şi-a vărsat furia pe ea. În scurt timp şi restul podeţului va avea aceeaşi soartă din cauza stării avansate de degradare, toate părţile component fiind „mâncate” de putregai. În acest moment, poliţişti locali studiază imaginile surprinse de camerele de luat vederi din parc pentru identificarea celor care au contribuit la degradarea arcadei.

„Balustrada n-a căzut gravitaţional! Poliţia Locală se uită pe camere să vadă ce s-a întâmplat în weekend. Anul trecut, când am făcut calculul, refacerea unuia identic ajungea la vreo 40.000 de lei, plus TVA. Îmi trebuie finanţare şi Autorizaţie de Construire ca să le putem da în lucru. Se lucrează la Autorizaţia de Construire. Astăzi, după amiază, mă duc cu echipa ca să securizăm zona, să vedem ce putem face acolo.”, ne-a spus şeful ADP, Bogdan Pătru.

Celălalt podeţ, din partea vestică a început să se „dezmembreze” din vara anului trecut. Întâi i-au căzut balustradele, iar prin februarie, anul acesta a fost desfiinţat de ADP, fiind un pericol pentru cei care intenţionau să ajungă la foişorul de pe insuliţă. Părţile componente, care nu se mai pot refolosi, au fost duse la o firmă de specialitate, care a estimat că unul identic ar costa aproape 50.000 de lei. Fiind monument istoric, nu se poate interveni la nimic în Parcul „Kretzulescu” fără un aviz favorabil de la Monumente. E.M.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!