23.5 C
Campulung Muscel
09/08/2022

Exclus să se facă locuri de parcare în faţa blocului de “nefamilişti” de la Rotunda dacă terenul figurează ca spaţiu verde!

După tăierea arborilor din faţa blocului nr.1 Rotunda, imobilul de nefamilişti a cărui faţadă îngrozitoare se vede în toată „splendoarea” după eliminarea coroanelor care o mascau, lumea vrea să ştie dacă Primăria are de gând să le amenajeze locul. Doleanţa unora dintre cetăţenii de aici a fost purtată în Consiliul Local de Sergiu Cicu, interesat să afle, în numele oamenilor, dacă spaţiul eliberat de arbori va servi ca parcare. Din partea Executivului i s-a răspuns că, momentan, nu există un proiect pentru respectiva parcelă şi că defrişarea s-a bazat strict pe solicitările proprietarilor de garsoniere. Răspunsul pe care ar fi fost normal să-l primească cetăţenii era următorul. Dacă terenul figurează în evidenţele Primăriei ca spaţiu verde, exclus să fie desfiinţat în favoarea unei parcări! El îşi va menţine destinaţia şi, când administraţia va beneficia de fonduri, va fi amenajat spaţiul verde. Deşi să înfrumuseţezi locul din faţa unui bloc cu un exterior înfiorător de urât…

  • Pomii s-au tăiat la cererea oamenilor fără a fi prevăzută o amenajare a terenului

La întrunirea din 29 iulie, consilierul local Sergiu Cicu a povestit ce i-au solicitat câţiva câmpulungeni cu care s-a întâlnit la Rotunda. „M-au întrebat ce se întâmplă după ce s-au tăiat copacii în zona lor. Dacă se vor face locuri de parcare… care este situaţia? Este vorba despre blocul de nefamilişti care a fost al uzinei, unde au stat în cantonament fotbaliştii, când aveam noi echipa în Divizia B.”, a relatat acesta.

În calitate de preşedinte al comisiei de tăiere a arborilor de pe domeniul public, administratorul public Ioana Marcu a explicat că: „Tăierile s-au făcut ca urmare a unor cereri din partea locatarilor, fără să fie în vederea unei ulterioare amenajări. Au fost copaci foarte aproape de clădiri. Cetina le cădea, efectiv, oamenilor în casă, arborii blocau lumina în locuinţe şi produceau igrasie. Este o situaţie extrem de întâlnită, mai ales în cartierul Flămânda. La Rotunda urmează amenajarea din zona magazinului. Cu siguranţă, vom ajunge să amenajăm şi acolo, dar, la momentul actual, acel spaţiu nu face parte din niciun proiect.”

O amenajare în cartier va exista, dar peste drum, în jurul complexului comercial Rotunda. „Acolo va fi amenajată o bucăţică din „Piaţa Neacşu uneşte comunitatea”, din cele şase obiective pe care le avem în cadrul acelui proiect. Oricum, ce s-a tăiat, că este la Rotunda, că este la Flămânda, a fost şi un nuc prin Mărcuş, care era gol pe dinăuntru, au fost de mai bine de un an în analiză, trecute prin comisie (n.r. comisia de tăiere a arborilor), cu avize de la Mediu şi toate documentele necesare. În acest moment, există un proiect în jurul complexului Rotunda, destul de amplu, în cadrul „Piaţa Neacşu uneşte comunitatea”, care se va face în acest an.”, a precizat primarul Elena Lasconi.

Chiar dacă oamenii din blocul nr.1 îşi doresc parcare, investiţia nu va fi posibilă dacă locul din faţă este înregistrat la Primărie ca „spaţiu verde”. Este interzis să desfiinţezi un spaţiu verde pentru orice altă amenajare publică, exceptând o investiţie care să respecte destinaţia iniţială.

  • La Rotunda va fi montată litera „A” din cuvântul „NEACŞU”

Vă amintim că proiectul „Piaţa Neacşu uneşte comunitatea” propune modernizarea a şase intersecţii şi scuaruri din oraş prin: amenajarea complexă a domeniului public şi a zonei circulabile, montarea de mobilier urban, staţii de reparat biciclete şi rastele de biciclete, sistem de iluminat public, staţii electrice de încărcare auto, sistem de supraveghere video, pavaje, plantări, branşare la utilităţi, sistem de irigaţii. Fiecare zonă va fi personalizată, prin montarea de înscrisuri realizate din litere volumetrice. În fiecare dintre spaţiile modernizate se va amplasa o literă din componenţa cuvântului „Neacşu”: „N” – zona Pieţei Centrale; „E” – zona „La Gardă” (va fi inclusă în „BINE AŢI VENIT”); „A” – zona „La Rotunda” (va fi inclusă în „ROTUNDA”); „C” – zona „Romarta” (va fi inclusă în „CÂMPULUNG”); „S” – zona Schei (va fi inclusă în „SCHEI”); „U” – zona Grui (va fi inclusă în „GRUI”).

În cazul de faţă, în cartierul Vişoi I, cunoscut sub numele „La Rotunda”, va fi montată litera „A”. Valoarea totală estimată a lucrării se cifrează la 899.426,10 lei, din care construcţii + montaj – 519.490,42 lei. Investiţia cuprinde: 270 m de bordură 20×25; 100 m de bordură 10×15; 15 mp de pavaj; 545 mp de gazon cu sistem de irigaţii; 24 de puieţi; 80 de arbuşti; un molid; 7 litere metalice volumetrice „ROTUNDA”; 4 stâlpi de iluminat; sistem de supraveghere video; 8 bănci cu spătar; 6 bănci cu spătar şi jardinieră; o bancă cu spătar, jardinieră, suport pentru cărţi, suport pentru bicicletă; 18 suporturi pentru bicicletă personalizate; o staţie de reparat biciclete; 7 seturi cu 3 coşuri de gunoi selectiv; 9 structuri ornamentale; 1.410 mp de asfalt.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!