23.5 C
Campulung Muscel
09/08/2022

În câteva ore, poliţiştii au reţinut nouă permise de conducere

În noaptea de 31 iulie spre 1 august 2022, poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive, şi pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv.

În urma abaterilor la regimul rutier constatate, au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 15.000 de lei, totodată fiind reţinute nouă permise de conducere.

Dintre sancţiunile aplicate, opt au fost pentru depăşirea limitei de viteză de pe sectorul de drum pe care a fost constatată abaterea şi una pentru conducere sub influenţa alcoolului, în toate situaţiile fiind aplicată măsura complementară a reţinerii permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru perioadă de 90 de zile.

De asemenea, au fost constatate trei infracţiuni la regimul rutier, poliţiştii depistând doi bărbaţi care au condus vehicule sub influenţa alcoolului, unul dintre aceştia fără a poseda permis de conducere pentru categoria din care face parte vehiculul.

Poliţiştii rutieri câmpulungeni au depistat, pe DN 73, pe raza localităţii Schitu Goleşti, un bărbat de 70 de ani, din Piteşti, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu 107 km/h. De asemenea, au înregistrat cu o viteză de 114 km/h şi o femeie de 41 de ani, din Piatra Olt, judeţul Olt. Cei doi conducători auto au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiecare şi le-au fost reţinute permisele de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Un bărbat de 45 de ani, din Schitu Goleşti, care conducea un motociclu pe DN 73, pe raza localităţii de domiciliu s-a dovedit că era sub influenţa alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat transportul la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, a reieşit că musceleanul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar pe numele lui a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită.

Agenţii de la Biroul Rutier Câmpulung au mai depistat şi alţi şoferi, care s-au urcat la volan deşi consumaseră alcool. Este vorba de un tânăr de 35 de ani, din Hârtieşti, care în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat transportul la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a ales cu dosar penal şi cu permisul reţinut, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie. Alt bărbat, de 64 de ani, din Davideşti, la verificarea cu etilotestul a rezultat o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta din urmă a fost amendat cu 1.305 lei, iar permisul de conducere i-a fost reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!