23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Nu era suficientă mizeria de la ghenă cauzată de orăşeni! O parte din pomana căpătată de familia căruţaşului a ajuns în tomberon

Ce n-a încăput în căruţa care face turul zilnic al Vişoiului a rămas lângă tomberoane şi ruina centralei termice. De parcă nu era suficientă mizeria groaznică pe care o fac orăşenii de pe strada Alexandru cel Bun, care depozitează lângă ghenă molozul considerat deşeu greu, prin urmare, se predă separat operatorului, contribuie la amplificarea stării de îngălare a zonei o familie care vine la căpătat în formulă completă: mamă, tată, fetiţă, băiat. Şi au căpătat, nu glumă, sâmbătă seara, cu puţin timp înainte să înceapă ploaia, când ce n-a avut loc în atelaj sau ce nu le-a trebuit a sfârşit în tomberoane sau a fost aruncat lângă centrală. Până şi cu un geamantan primit de la nişte proprietari care şi-au înnoit „logistica” de concedii s-au pricopsit aceşti nevoiaşi, pe care toată lumea îi căinează că nu fac nimic rău. Bine că nu fură!, spun majoritatea. Şi este, într-adevăr, o calitate că nu fac ce fac ursarii de la piaţă, care nu stau la relaxare în zona cu cel mai mare vad de lume din oraş.

Nu fură, ce-i drept, dar fac o mizerie infernală, plus că ajută şi ei la creşterea greutăţii tomberoanelor, criteriul în funcţie de care suntem taxaţi la gunoi. Ce primesc de pomană şi le prisoseşte ajunge la ghenă, după cum veţi observa din fotoreportajul care însoţeşte pe pagina Evenimentului Muscelean acest text.

Nu vă închipuiţi cât au putut să colecteze la un singur drum! Cu sacii, cu cutiile, cu plasele! Haine, lădiţe din lemn care au fost aruncate lângă ruina centralei… plastice, fier, cabluri, resturile de pe lume! Resturile de pe lume au rămas şi la platforma de colectare a gunoiului de la D-urile de pe partea cu mall-ul, căci colectarea a fost urmată de sortare. Aveţi impresia că le faceţi un bine umplându-i de haine şi încălţăminte pe aceşti nefericiţi care nu se uită la vechiturile dumneavoastră. Hainele, vă spune un martor al filmului, au ajuns la gunoi. Unele au rămas împrăştiate pe spaţiul verde de lângă ghenă. În fotografii veţi vedea cum deşartă femeia cutia în tomberon cu totul, fără să păstreze ceva din conţinutul ei. Nu vă faceţi pomană cu ei! Pur şi simplu, contribuiţi la scumpirea taxei de gunoi, căci pubele mai grele înseamnă o taxă mai mare la anul.

După ce s-au debarasat de o grămadă din bunurile adunate, femeia şi bărbatul au luat tomberoanele la sondat. Ei ştiu ce căutau! Tot nimicuri aruncate de lume. Gest care a presupus răscolirea conţinutului containerelor, cu mizeria de rigoare în afara lor. Copiii fac ce fac părinţii, copiază aceeaşi atitudine care nu le asigură un viitor muncind cinstit. Ci, la fel ca adulţii, oameni tineri, cerşind şi făcând cărăuşie cu gunoiul strâns din cartier. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!