6.3 C
Campulung Muscel
29/03/2024

Militarii de la Batalionul 30 „Dragoslavele”, la instruire alături de omologi francezi

O nouă etapă de instrucție multinațională pentru Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”. În perioada 25 iulie – 5 august, la cabana militară Diham, are loc tabăra de instruire în comun a militarilor din Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” și Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, alături de militari francezi aparținând Regimentului 8 Parașutiști de Infanterie Marină.

Prima zi de instrucție a presupus cunoașterea structurilor și capabilităților vânătorilor de munte și parașutiștilor, alături de cunoașterea echipamentului specific de alpinism folosit de militarii români.

În perioada următoare, parașutiștii francezi vor face cunoștință cu stânca de alpinism, cu procedeele specifice de cățărare, cu deplasarea în teren muntos împădurit și cu tehnicile de supraviețuire în mediu montan.

Pe lângă instrucția specializată în teren muntos, militarii români și francezi vor executa ședințe de tragere cu armamentul din dotarea celor două armate și exerciții tactice, astfel punându-se bazele unei mai bune înțelegeri și cooperări între structurile de vânători de munte și cele de parașutiști.

 

(text: Gabriel Constantin, foto: Rareș Drăgoi)

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!