18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Am pierdut unul dintre cei mai buni profesori de Istorie ai judeţului

Pe 29 decembrie 2021 se împlineşte o lună de când ne-a părăsit unul dintre cei mai buni profesori de Istorie al judeţului nostru, VIOREL PETRE GHINETE. A fost un om de o rară modestie, un profesionist şi un familist convins, care a iubit plaiurile natale mai mult decât pe el. Între anii 1970 şi 2000 a fost profesor de Istorie şi director al Liceului Nr. 8 Piteşti, acum Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi”, după care, până la pensie, în 2004, a predat la Colegiul Tehnic Câmpulung.
La pensie s-a retras în casa natală, la Stoeneşti, şi a demarat o amplă activitate de cercetare despre plaiurile natale, iar informaţiile strânse le-a publicat în două cărţi. „Monografia comunei Stoeneşti”, lansată în 2007, care are aproape 400 de pagini, şi „Stoeneşti de Muscel: peisaje de legendă, case frumoase, tradiţii strămoşeşti şi minunaţii săi oameni”, cu peste 130 de file.
Cel de-al doilea volum a văzut lumina tiparului acum câteva luni, înainte să plece prematur dintre noi. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!