20.7 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Deşi li se permite accesul pe o proprietate privată, la Ceramus, nişte needucaţi umplu locul de mizerie şi mai şi distrug pe deasupra

Ce păţeşte în prezent deţinătorul Complexului Ceramus din cauza unora dintre cei cărora le permite accesul pe proprietate, pentru plimbare şi relaxare în apropierea lacurilor, ar trebui să constituie un avertisment pentru administraţia locală, pe care o aşteaptă aceleaşi apucături primitive ale cetăţenilor, în momentul în care va realiza parcurile promise. În calitate de consilier local, Dorin Mirea a povestit pe la întrunirile Legislativului municipal, în contextul unor discuţii despre mizeria infernală din Câmpulung, ce dezamăgire trăieşte văzând ce lasă în urmă nişte concetăţeni needucaţi. Fiind un spaţiu privat, în mod normal, proprietarul ar trebui să ţină porţile închise, însă acesta a ales să-şi pună generosul spaţiu natural la dispoziţia celor care vor să se încarce cu energie, după programul la şcoală ori la serviciu, plimbându-se şi admirând frumuseţea locului.

Amatorii de recreere în aer liber beneficiază şi de dotările aflate pe proprietate, bănci, mese, foişorul faţă de care unii n-au niciun pic de grijă. Distrug şi murdăresc, aşa cum procedează şi cu bunurile publice, neavând importantă că aparţin unei persoane sau că aparţin tuturor. Nu sunt ale lor, prin urmare, nu contează răul produs omului care vrea să facă un bine, lăsându-i pe ceilalţi să se bucure de proprietatea sa. Permanent, Dorin Mirea găseşte locul de lângă bănci şi mese, amplasate ca să te odihneşti în timp ce admiri nuferii şi lotuşii de pe lac, plin de coji de seminţe, chiştoace, ambalaje, pahare de cafea şi te miri ce alte resturi. Cum să te bucuri de privelişte, de briză şi de apus fără să rumegi ceva şi să arunci pe jos hârtia sau punga?! După cantitatea de mizerie, pare că foarte mulţi se comportă în această manieră incorectă faţă de proprietarul care îi lasă să intre şi faţă de ceilalţi care arată respect faţă de bunul altuia.

Nu cu mult timp în urmă, Dorin Mirea n-a găsit numai obişnuitul gunoi împrăştiat peste tot pe unde calcă picior de om, ci şi distrugeri în foişorul în care nişte derbedei n-au putut sta ca nişte oameni normali. I-au aruncat în lac cărămizile refractare, gesturi la care se pretează, conform bănuielilor, unii dintre adolescenţii care vin în bază. Cum sunt mulţi care vin… prinde-l pe cel sau pe cei care comit actele de vandalism! Şi ce-i faci dacă-l prinzi?

În momentul în care a sesizat în Consiliul Local cum îi este „răsplătită” fapta de a împărţi cu alţii parcul, Dorin Mirea spunea că ia în calcul să închidă porţile. Dar n-a făcut-o, pentru că s-a gândit la oamenii civilizaţi care merită să vadă locul şi care ar fi fost pedepsiţi odată cu unii lipsiţi de ruşine. Aviz administraţiei locale! Dacă un proprietar, care face o supraveghere incomparabil mai serioasă decât o autoritate publică, este depăşit de metehne păcătoase, oare, cum vor fi menţinute în stare bună spaţiile verzi aflate pe agenda de lucru a acestui mandat? M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!