23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

De la o încăpere, la începuturile sale în Clubul ARO, Casa de Cultură „Tudor Muşatescu” are la dispoziţie etajul în care a funcţionat Muscel TV

Spaţiile din Casa de Cultură a Sindicatelor – Clubul ARO în care a funcţionat postul de televiziune Muscel TV au fost preluate de Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”. Transferul s-a produs în mandatul de manager al lui Liviu Iana, care a trecut la amenajarea încăperilor, despre care recunosc că arată bine şi foştii lor ocupanţi. Directorul instituţiei culturale rămase fără sediu de aproape 20 de ani este mulţumit de mărimea spaţiului pe care îl are la dispoziţie, ajungându-se de la o cameră de 12 metri pătraţi, în care se înghesuia tot personalul, la începuturile mutării în Clubul ARO şi mult timp după, să beneficieze de birouri pentru fiecare tip de activitate al Casei de Cultură.

  • Liviu Iana le-a oferit jurnaliştilor un tur al spaţiilor proaspăt amenajate  

Înaintea lansării de carte a Mariei Chirtoacă, Liviu Iana a insistat să le arate jurnaliştilor cum a aranjat interioarele birourilor renovate prin forţe proprii. Într-adevăr, locul arată impecabil, ca o casă nouă, fiind compartimentat pentru diferitele acţiuni ale instituţiei culturale. Se simte ochiul omului gospodar, căruia îi place ca spaţiul în care munceşte să fie îngrijit şi primitor. Asta s-a simţit săptămâna trecută, la evenimentul cultural organizat în sala de şedinţe, în care scaunele au fost ocupate până la ultimul. S-a stat chiar şi pe hol, din respect pentru scriitoarea care a adunat un public peste aşteptări.

În afara acestui birou suficient unei reuniuni limitate ca număr de participanţi, personalul are la dispoziţie încăperi pentru toate activităţile artistice aflate în grila instituţiei. „De la 1 ianuarie 2022, beneficiem de un sediu şi un spaţiu mult mai generos pentru desfăşurarea activităţilor Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”. Aş vrea să vă prezint fiecare cameră, fiecare birou şi destinaţia pentru care a fost amenajat.”, a făcut pe ghidul pentru presă Liviu Iana, care ne-a prezentat un sediu pe care angajaţii nu l-au avut niciodată de la scoaterea instituţiei din clădirea Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, în anul 2003.

Pe holul de la etajul doi, unde funcţionează unitatea culturală, a fost amenajată o galerie de artă cu lucrări realizate de pictorii membri ai Cenaclului de Arte Plastice „I.D. Negulici”. De altfel, în toate camerele, pereţii au fost decoraţi cu picturi şi lucrări de metaloplastie, aşa cum îi stă bine unui centru cultural.

Primul birou în care am intrat a fost cel al referenţilor de specialitate şi al Compartimentului cultural-artistic în care activează: Ştefan Cojocaru, Gina Pavel, Ioana Radu şi Neluş Horobeanu, coregraful Ansamblului „Carpaţi”. Următoarea oprire: studio-ul în care se ţin cursurile de canto muzică uşoară şi canto muzică populară. Aici îşi desfăşoară activitatea profesoara de canto muzică uşoară Gina Pavel.

„În cadrul Casei de Cultură, din toamna anului trecut, am deschis cercurile de specialitate şi avem un cerc pentru muzică uşoară, pentru muzică populară, pentru dansuri populare, plus un cerc de artă plastică.”, ne mai spunea Liviu Iana. După sala de pictură în care se derulează cursurile de artă plastică, turul s-a încheiat în sala de evenimente, aleasă ca loc de întâlnire al prietenilor Mariei Chirtoacă. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!