10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Simona Bucura Oprescu: „Înţelegeţi că la Câmpulung nu avem timp de spectacol!”

Deputatul Simona Bucura Oprescu, preşedintele PSD Câmpulung, i-a avut alături de ea, la conferinţa de presă de astăzi, 19 februarie 2022, pe consilierii locali Mirabela Manea, Constantin Ivan, Ciprian Neculăescu şi Gabriel Neacşu. Mărgărin Blidaru n-a putut participa, aflându-se în izolare din cauza Covid. Mesajul pe care lidera organizaţiei municipale, împreună cu colegii săi, aleşii locali ai PSD, a dorit să-l transmită este rezumat astfel. Autorităţile locale trebuie să se ocupe să ofere servicii de calitate cetăţenilor. „Nicidecum, nu este treaba administraţiei publice locale de la Câmpulung de modul în care se organizează asociaţiile de locatari. Aceste asociaţii trebuie să se organizeze ca expresie de voinţă a proprietarilor, nu ca expresie de voinţă a celor care sunt aleşi, care ocupă o poziţie în administraţia şi autoritatea locală.”, spunea Simona Bucura Oprescu.

  • „Consiliul Local este cel care trebuie să controleze activitatea aparatului propriu şi a primarului”

Preşedintele PSD Câmpulung a accentuat faptul că, în acest moment, echipa PSD este în opoziţie în Consiliul Local. „În perioada pe care o avem la dispoziţie, până în 2024, cei cinci social-democraţi vor face următoarele lucruri. Aşa cum spune legea, vor fi prezenţi în toate cele 15 cartiere ale municipiului, vor asculta cetăţenii, le vor prelua problemele şi le vor duce în Consiliul Local, sub formă de proiecte de hotărâre, de interpelări şi întrebări. De fiecare dată când un consilier local vorbeşte, primarul şi aparatul propriu al Primăriei trebuie să asculte, întrucât consilierul local este vocea cetăţeanului. În niciun caz, nu este la latitudinea primarului sau a aparatului propriu, a Executivului Primăriei, dacă îl ascultă sau nu. Consilierul local este vocea cetăţeanului, este cel care, în baza fostului 393/2004 – Statutul aleşilor locali, preluat în Codul Administrativ, Ordonanţa nr.57/2019, răspunde în solidar pentru hotărârile pe care le ia Consiliul Local. Prin urmare, Consiliul Local este cel care decide. Consiliul Local este cel care trebuie să controleze activitatea aparatului propriu şi a primarului. Iar primarul şi aparatul propriu trebuie să înţeleagă asta.”, a precizat deputatul Simona Bucura Oprescu.

Ea a asigurat că aleşii PSD vor respecta întru totul legea. „Cu ştiinţă de carte, consilierii locali de la Câmpulung au un singur mesaj: vor fi luptători pentru interesele câmpulungenilor.”, a adăugat aceasta.

  • „O rugăm pe doamna primar să iasă din birou şi să încerce să înţeleagă realitatea”

Din partea sa şi a colegilor, deputatul Simona Bucura Oprescu a avut câteva cuvinte adresate primarului Elena Lasconi. „O rugăm pe doamna primar să abandoneze politica, fiindcă aici este despre administraţie. O rugăm pe doamna primar să iasă din birou şi să încerce să înţeleagă realitatea. Iar după ce încearcă s-o înţeleagă, să înţeleagă că fiecare dintre noi suntem dispuşi să facem echipă pentru Câmpulung. Dar nu echipă în sesiunea pe urecheate. Nu echipă în sesiunea de făcut pe deşteptul pentru cinci minute. Nu echipă în sesiunea de a da lecţii unii altora. Suntem echipa care ne dorim, bazându-ne pe seriozitate, pe profesionalism şi, mai ales, pe nevoia ca prima capitală domnească a Ţării Româneşti să fie ceea ce a fost şi mai mult decât atât. Să punem fiecare dintre noi osul la muncă pentru Câmpulung. Aceasta este hotărârea noastră şi asta vom face împreună. Vom vorbi puţin, dar ne veţi vedea peste tot în Câmpulung şi peste tot în Consiliul Local. Nu vom ezita o secundă să ajutăm inclusiv primarul municipiului Câmpulung să facem împreună treabă pentru Câmpulung. Dar înţelegeţi o dată că la Câmpulung nu avem timp de spectacol! Până în 2024 mai sunt doi ani, în care trebuie făcută administraţie, cu ştiinţă de carte, cu profesionalism şi cu respect. Aşteptăm respect din partea doamnei primar!”, a mai spus Simona Bucura Oprescu. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!