23.5 C
Campulung Muscel
09/08/2022

La 50 de ani de existenţă a Secţiei de Judo, Sensei Lucian Duţă şi nouă dintre cei mai buni judoka ai săi, recompensaţi la Zilele Câmpulungului

Medalia de aur, pe care Primăria a realizat-o în cadrul evenimentului „Câmpulung 500”, a ajuns la Sensei Lucian Duţă, la ceremonia de Zilele Municipiului, pentru a marca împlinirea, în 2022, a 50 de ani de existenţă a Secţiei de Judo din Câmpulung. Secţia şi îndelungata sa existenţă, plus performanţele constând în campioni naţionali şi medaliaţi la campionatele naţionale, se datorează lui Sensei Lucian Duţă, antrenor emerit. „El a inspirat generaţii de tineri în acest sport care te învaţă multe lucruri despre viaţă şi anume perseverenţa, gestionarea stresului şi respectarea regulilor. Sensei, sunteţi de aur!”, l-a felicitat primăriţa Elena Lasconi pe cel care a fost, decenii la rând „motorul acţiunii” pentru această disciplină care a onorat Câmpulungul cu rezultate excepţionale. Alături de Sensei Lucian Duţă au urcat pe scenă, la invitaţia Elenei Lasconi, nouă dintre cei mai buni judoka ai săi: Daniel Roşu, Tiberiu Jinga, Eduard Nicolaescu, Vasile Puşcaş, Remus Lăcătuşu, Claudiu Vişan, Ion Fianu, Dragoş Tăbârcă şi Teodor Şuţa.

  • Medalii de aur şi diplome de excelenţă pentru cei zece judoka

Cei zece invitaţi ai Elenei Lasconi pentru a puncta în cadrul ceremoniei oficiale a sărbătorii municipiului jumătatea de secol împlinită de Secţia de Judo a Câmpulungului au primit câte o diplomă de excelenţă.

„Sunt foarte onorat să fac parte din această mare mulţime!, spunea Eduard Nicolaescu, campionul României şi al Elveţiei la Judo. Vă felicit pe toţi şi vreau în mod deosebit să o felicit pe doamna primar pentru organizare şi pentru tot ce face pentru oraşul nostru. În al doilea rând, şi pentru mine este unul dintre cele mai importante lucruri: vreau să-mi exprim recunoştinţa faţă de bravul meu Sensei. Vă mulţumesc din inimă pentru tot ce m-aţi învăţat. Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru tot ce aţi făcut pentru noi, ne-aţi format caractere puternice, ne-aţi pregătit bine pentru viaţă. Eu sunt fericit şi vă datorez o mare parte din succesul meu de astăzi.”

Cuvintele frumoase l-au emoţionat atât de tare pe Sensei Lucian Duţă încât i-au umplut ochii de lacrimi. „Nu este decât o parte din marele grup care a fost la judo. Îi avem în faţa noastră pe: profesor doctor Daniel Roşu, rectorul Universităţii Piteşti, medaliat la campionatele naţionale, multiplu campion naţional, Bebe Puşcaş, multiplu campion, primul campion al judeţului Argeş, Dragoş Tăbârcă, campion naţional şi locul III la Turneul Prietenia, Remus Lăcătuşu, medaliat la campionatele naţionale, fiind membru al loturilor naţionale ale României, doctor Teodor Şuţa, Eduard Nicolaescu, profesor de Judo în Elveţia, campion naţional şi al României, şi al Elveţiei, Claudiu Vişan, medaliat la campionatele naţionale, şi Ion Fianu, primul judoka rămas în activitate din cursurile de iniţiere din 1971, 1972, 1973. Lipsesc foarte mulţi. Mă bucur că sunt alături de ei.”, spunea mândru şi emoţionat Sensei Lucian Duţă, care a trăit astăzi, 23 iulie 2022, un moment venit ca o recunoaştere a muncii şi carierei sale sportive impresionante. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!