25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

O mulțime de copii au luat parte la evenimentul din acest week-end, „Bucurie în Mișcare”

De curând, la Câmpulung, s-a desfășurat una dintre cele mai importante campanii naționale de promovare a mișcării în România. Asociația 11even din Cluj-Napoca, în parteneriat cu LEO Leolution Câmpulung și Primăria Municipiului Câmpulung, a organizat, în Parcul „Kretzulescu”, programul „Bucurie în Mișcare”.

  • Ce reprezintă „Bucurie în Mișcare”

„Bucurie în Mișcare” este un proiect inițiat de Asociația 11even din Cluj-Napoca și finanțat de Kaufland România, în parteneriat pentru prima dată cu Federația Română de Rugby. Anul acesta se află la a XI-a ediție și, pentru prima dată, a fost organizat și în orașul Câmpulung Muscel. Acțiunea se desfășoară, în fiecare an, în 12 orașe din România și din Republica Moldova, iar până în prezent proiectul s-a derulat în peste 50 de orașe.

De această dată, fiind a XI-a ediție, organizatorii au propus ca în 2023 să viziteze doar 11 orașe. Potrivit Andreei Cordon, organizator al acestui eveniment, „avem în fiecare an o serie de orașe cu tradiție, orașe în care noi am fost și ne-am desfășurat activitatea „Bucurie în Mișcare”, dar și o serie de orașe noi. În 2023, printre acestea, se numără și Câmpulung Muscel”.

Prin acest proiect se încearcă formarea unei punți între actorii care au componenta sportivă din comunitățile locale și localitatea în sine. De asemenea, se dorește educarea comunității despre importanța rutinei de mișcare, care trebuie promovată în toate formele ei. De aceea există mai multe zone în care se desfășoară diferite acțiuni, precum zona de scenă, unde sunt invitați partenerii locali să facă demonstrații și să se implice alături de public, dar și zona de competiții unde se prestabilesc diferite concursuri pentru a-i implica pe cei prezenți să participe la acțiune. Totodată, există și zona de jocuri, prin care se propune o serie de jocuri ale copilăriei, dar și jocuri mai puțin întâlnite, destinate persoanelor de toate vârstele. „Noi asta ne dorim, să arătăm comunității că sportul se poate face atât individual, cât și în familie: de la copii cu părinți, copii cu bunici, și chiar persoane cu dizabilități. Sportul este pentru toată lumea și noi exact lucrul acesta încercăm să-l promovăm, să construim comunități sportive de oameni”, a specificat Andreea Cordon, organizator al Asociației 11even.

Proiectul se desfășoară în 6 week-enduri, începând cu luna mai și finalizându-se la jumătatea lunii iunie, iar în fiecare week-end, evenimentul se organizează în două orașe. În acest an, 2023, s-a adăugat o componentă nouă. Asociația 11even din Cluj-Napoca a reușit să doboare, în urmă cu trei săptămâni, un record mondial: cel mai mare tricou, un tricou uriaș cât un stadion de rugby, făcut 100% din material reciclat. Așadar, pe lângă promovarea sportului și sănătate prin mișcare, se încurajează și reciclatul pentru formarea unui mediu sustenabil.

  • Clubul LEO Leolution Câmpulung a fost alături, în permanență, de copiii din Parcul „Kretzulescu”

Timp de două zile, la Câmpulung, s-au desfășurat activități și competiții sportive pentru toate vârstele, ateliere, provocări, demonstrații sportive și multe altele. O mulțime de copii au luat parte la acest eveniment, în Parcul „Kretzulescu”, fiind curioși, dar și bucuroși, să asiste la demonstrații ale diferitelor sporturi organizate de cluburile din Câmpulung Muscel, dar și să participe la jocuri și competiții sportive precum dans, fotbal, baschet, volei, aruncatul avioanelor de hârtie și multe alte activități interesante, fiecare reușind să câștige câte un premiu.

Clubul LEO Leolution Câmpulung a susținut acest eveniment, fiind implicat pe tot parcursul programului alături de copiii care și-au dorit să participe la jocurile sportive pregătite de către organizatori. Alături de cei mici, dar și de părinți, leuții au ajutat la buna desfășurare a tuturor activităților derulate în parc, fiind alături de aceștia și încurajându-i să asiste și chiar să încerce diferitele ateliere și competiții sportive.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!