37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Elena Lasconi: „Sentimentul meu este că Bulevardul „Pardon” este doar începutul. Mă aştept la tot ce-i mai rău”

În încercarea de a înţelege ce ascunde lovitura PNL aplicată, teoretic, unui partener cu care împarte conducerea Câmpulungului, au fost cetăţeni care şi-au pus întrebarea dacă nu cumva tărăşenia bulevardului este o formă de presiune pentru racolarea politică a Elenei Lasconi. Şi la recenta emisiune tv, aceasta a primit din partea unui telespectator întrebarea vizând o posibilă trecere la alt partid, în contextul blocării investiţiei centrale. Şi dacă nu cumva primăriţa a devenit mult prea incomodă pentru adversarii politici, care au apelat la o stratagemă murdară de îndepărtare din funcţie a acesteia, fiind lesne de intuit că n-o pot învinge într-o confruntare electorală. Fiind cuvântul ei împotriva cuvântului altora, Elena Lasconi n-a vrut să vorbească public despre o eventuală tentativă de recrutare politică, însă a precizat clar că nu părăseşte partidul din partea căruia a candidat în 2020. Menţinerea opţiunii politice, care, oricum, n-are nicio importanţă pentru un primar a cărui popularitate creşte şi fără un partid pe lângă el, este motivul pentru care, crede Elena Lasconi, vor urma asupra ei atacuri mai grave decât ceea ce s-a întâmplat cu Bulevardul „Pardon”.

„O să fie şi mai tare cu tunurile pe mine”
„N-o să trec la alt partid, pentru că am nişte principii foarte clare.”, a spus-o Elena Lasconi convinsă că, şi dacă ar face această mişcare, nu rezolvă nimic în chestiunea investiţiei oprite de un proces de durată. „Nu s-ar debloca lucrările de pe bulevard. Acţiunea este începută şi se judecă. Incomodez şi ca persoană, pentru că, oricât de reţinută aş fi, sunt un personaj. Îmi dau seama că inspir, că sunt un lider, că sunt urmărită. Nu mi s-a întâmplat aşa ceva cât am fost la Pro TV. Mă sperie într-un fel, nu mă mai bucură, nu mă mai simt flatată să mă duc în Bucureşti, să stau la semafor şi să văd că oamenii îmi fac cu mâna din autobuz. Nu mă mai simt flatată să intru într-o benzinărie, pe drum spre Sovata, şi să mi se spună: „Bravo, doamna Lasconi, aţi făcut bine cu GPS-urile!” Îmi dau seama că, pe măsură ce se vorbeşte despre mine şi văd că toate postările mele merg în grupuri în care sunt etichetaţi primari sau politicieni din diverse colţuri ale ţării, o să fie şi mai tare cu tunurile pe mine. Sunt pregătită psihic pentru asta. Sentimentul meu este că Bulevardul „Pardon” este doar începutul. Mă aştept la tot ce-i mai rău. Pentru că indivizii aceştia ar fi în stare să facă orice pentru putere. Dacă iau puterea, îşi alimentează şi partidele, fac manevrele lor şi ce vor ei. Pentru ei nu contează oamenii. Tocmai de aceea simt, mai mult ca oricând, că merită să lupt şi să inspir de aici, de la Câmpulung, şi peste tot unde am ocazia să merg să vorbesc, o să vorbesc cât o să mă ţină sănătatea, pentru că trebuie să schimbăm ceva în ţara asta.”, a declarat Elena Lasconi.

Nişte „şmecheri din vechea clasă politică” au încercat s-o dea pe brazdă. Pe brazda coruptă a administraţiei publice
Primăriţa Câmpulungului spunea că nu-i consideră politicieni pe cei care trec de la un partid la altul, „de la stânga la dreapta şi de la dreapta la stânga, fără nicio remuşcare”. Dar unii cu coloană vertebrală şi cu conştiinţă nu se ivesc, „pentru că oameni de bună credinţă ca mine au hotărât să rămână în bula lor. Toată lumea spune că este o nebunie. Într-un fel, da, este o nebunie. Eu trăiesc cu pasiune şi muncesc cu pasiune. Asta mă şi încurcă, dar mă şi ajută enorm. Mă încurcă, pentru că atunci când sunt pasională şi pun tot sufletul, îmi pierd firea, dar mă şi ajută. Eu vă spun: eu din suflet fac pentru Câmpulung şi se vede, căci pe oameni nu-i prosteşti.”, a continuat Elena Lasconi.
Atacul politic comis împotriva ei şi împotriva comunităţii câmpulungene i se trage, spune ea, de la faptul că este cinstită. Nu ia şpagă la lucrări şi angajări şi nu bagă în Primărie oameni decât prin concurs monitorizat video. „Ştiu că sunt un primar corect şi de asta le e teamă de mine. De asta sunt periculoasă. Am avut o discuţie cu nişte şmecheri din vechea clasă politică. Am asistat cu silă cum vorbeau aceste două persoane, cum negociază ei cu primarii ce voturi o să primească şi pe cât se bazează la parlamentare. Şi spuneau: „Consilierii trebuie să fie docili, mă! Să ridice mâna. Oamenii tăi de încredere îi pui în Primărie.” Eu zic: „Cum adică îi pun? Singurii pe care pot să îi pun, conform legii, sunt doi consilieri personali şi city-managerul, care sunt pe perioada mandatului meu. Atât.” Cum adică „îi pui”, când eu dau concursuri pe bune la Primărie şi am camere de supraveghere în toate cele patru colţuri, cu sunet?!”, a dezvăluit Elena Lasconi o experienţă năucitoare cu doi politicieni veniţi la Câmpulung „s-o dea pe brazdă”. Brazda coruptă a administraţiei publice, de care România nu se vindecă prea curând. Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!