27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Primăria şi-a propus o scanare 3D a străzilor, care va arăta calitatea asfaltului, a bordurilor şi a indicatoarelor

Pornind de la ideea de „circulaţie rutieră agresivă” în anumite perioade ale zilei, Constantin Ivan a povestit, la una dintre şedinţele de Consiliu trecute, o discuţie pe care a avut-o cu câţiva poliţişti de la Biroul Rutier, care au sugerat montarea unor indicatoare, respectiv suplimentarea lor pe străzi cu trafic infernal. Mai ales pe cele paralele centrului, Matei Basarab, Constantin Brâncoveanu, Ion Mihalache etc. Plus montarea de indicatoare pe străzile radiale centrului, pentru că se parchează şi pe o parte, şi pe cealaltă şi se blochează accesul în intervalele cu circulaţie sufocantă. El a dat ca exemplu zona din spatele Poliţiei, unde maşinile parcate blochează trecerea. Legat de subiectul străzilor, consilierul local a recomandat ca, în perioada de caniculă, străzile să fie stropite pentru reducerea prafului din aer.

  • Vom avea scanarea 3D înainte şi după. Asta o să-i ajute foarte mult şi pe constructori”

Cu rugămintea adresată alesului să-i prezinte punctual zonele din oraş în care se pretează completarea indicatoarelor, primăriţa Elena Lasconi a precizat că, în ultima perioadă, Primăria a tot suplimentat semnele de circulaţie. De asemenea, investiţiile în infrastructură, finanţate din viitorul Program Operaţional Regional, permit şi înlocuirea lor în totalitate pe străzile cuprinse într-un astfel de proiect. Proiect condiţionat de crearea unei benzi destinate şi transportului în comun şi celui cu bicicleta. „Investiţia nu constă doar în asfaltare, ci şi în schimbare de semne de circulaţie. În ţară, în prezent, sunt doar două firme care fac un lucru de n-o să vă vină să credeţi… o să vă arătăm, probabil, tot la sfârşitul unei şedinţe ordinare. O să facem o scanare 3D care îţi arată, în timp real, calitatea asfaltului, gropile, stratul de vopsea al trecerilor de pietoni, calitatea bordurilor şi a indicatoarelor. Indicatorul poate să fie perfect, dar să fie montat un pic mai jos decât ar trebui. Toate aceste lucruri, când ne apucăm să reabilităm o stradă, le facem ca la carte. Vom avea scanarea 3D înainte şi după. Asta o să-i ajute foarte mult şi pe constructori, pentru că au altă siguranţă pentru garanţie, că au predat Primăriei o lucrare de calitate.”, a precizat Elena Lasconi. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!