27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Când vecinii şi-au băgat apă, unui măţăuan nu i-a trebuit, iar acum s-a trezit că ar vrea

Pentru că procedura era de durată, iar banii de la buget, limitaţi, localnicii din partea de Mioarele a satului Chilii, au extins pe cheltuiala lor reţeaua de alimentare cu apă. Au strâns bani şi au cumpărat conducta, iar administraţia locală le-a săpat şanţul şi le-a făcut racordurile către proprietăţi. Toţi proprietarii de pe porţiunea respectivă au acum apă din reţeaua comunală, mai puţin unul.

„Eu am rămas singurul de pe stradă care n-are apă de la reţea”
Nicuşor Ionuţ Jinga este cel a cărui proprietate a rămas neracordată la ţeava de apă din satul Chilii, lucru reclamat chiar de el. Susţine că, pe perioada cât au fost făcute lucrările de extindere a reţelei de apă pe uliţa pe care are o casă, care face legătura între strada Chilii, din Mioarele, asfaltată, şi cea care aparţine de Câmpulung, pietruită, n-a putut participa material. Iar acum, când s-a întors acasă, vecinii nu sunt de acord ca să se lege şi el la utilitate, chiar dacă este dispus să-i despăgubească.
„Locuiesc în ultima casă din satul Chilii, iar domnul primar nu vrea să mă racordeze la reţeaua de apă, că nu sunt de acord sătenii şi nici dânsul. E ultima casă până la intersecţia cu Chiliului care aparţine de Câmpulung. Am fost la domnul primar, am făcut cerere de racordare la reţeaua de apă potabilă, iar dânsul mi-a spus că nu-mi dă nimic la mână, că nu vor sătenii să mă racordez şi eu. Apa a fost băgată fără proiect, de cetăţeni pe mână cu primarul, dar conducta au cumpărat-o localnicii, iar şanţul a fost făcut de Primărie. Acum câteva luni, când a venit la racordat, am vorbit cu domnul primar, cu domnul vice şi n-au vrut. Eu am fost plecat în străinătate, ca şofer pe camion şi nu am avut posibilitatea să fiu aici atunci când s-a tras conducta. S-au strâns de la fiecare familie între cinci şi şapte milioane (n.r. lei vechi), iar acum, am vrut să dau şi eu.”, ne-a declarat Nicuşor Ionuţ Jinga.


Ca să-şi rezolve problema, măţăuanul l-a reclamat pe primarul Gheorghe Şucu pe la mai multe autorităţi, de la Prefectură şi până la Inspectoratul de Stat în Construcţii, dar apă tot nu are.
„L-am rugat pe primar să-mi arate bonurile, că aşa este logic, vă plătesc şi veniţi să mă racordaţi şi pe mine. Eu nu prea mă înţeleg cu un frate, care vrea să ia ce am muncit eu. Fratele meu e pe mână cu domnul primar şi nu vrea, pur şi simplu, nu vrea. Am fost şi la Piteşti, la Prefectură, am făcut sesizare, nu s-a rezolvat. I-am făcut a doua oară, mă duc acum a treia oară. Am vrut să bag apă părinţilor mei şi fratele meu a chemat Poliţia, că de ce să le bag apă, că nu le trebuie lor! Părinţii stau cu mine în curte. Eu stau într-o jumătate din casă, el în cealaltă jumătate. Nu a vrut, a chemat Poliţia, a făcut un scandal monstru, s-au bălăcărit. Iar eu nu am apă potabilă, am animale, ca fiecare de la ţară. Trebuie să merg peste tot, văd că domnul primar chiar nu înţelege lucrul acesta. Până la mine, ar fi vreo zece metri şi n-a vrut. Am vorbit cu domnul vice când a săpat şanţul şi mi-a zis să aştept ca să vorbească cu primarul, care era în concediu. După, n-a mai răspuns nici el la telefon. L-a racordat pe fratele meu, iar eu am rămas singurul de pe stradă care n-are apă de la reţea. Pe strada noastră sunt doar două case locuite.”, ne-a mai spus Nicuşor Ionuţ Jinga.

„Când s-a făcut lucrarea, dumnealui n-a vrut, iar acum îi trebuie apă”
De partea cealaltă, primarul Gheorghe Şucu are o altă variantă a felului în care s-au derulat lucrurile. Şi anume Jinga ar fi fost cel care a refuzat să participe cu bani la cumpărarea conductei, ca protest că de mobilizarea sătenilor s-a ocupat chiar fratele lui, cu care nu este în relaţii tocmai bune.
„Nici nu va ajunge apa până la el, ştiu discuţia. Acolo trebuia făcut un proiect şi dura, iar lumea de pe strada aceea a cumpărat conducta, iar eu i-am ajutat cu un utilaj, am îngropat conducta, i-am racordat la apă pe toţi, iar el n-a vrut să colaboreze cu nimeni, iar acum vrea apă! Când s-a făcut lucrarea, dumnealui n-a vrut. El e într-un scandal cu un frate de-al lui. Fratele l-a rugat, şi eu am fost de faţă când l-a rugat, dar a zis că lui nu-i trebuie apă, dar acum îi trebuie. Fratele are apă, chiar el a făcut mobilizarea, a adunat bani de la toată lumea, a cumpărat conducta, asta a fost anul trecut. El trebuie să se înţeleagă cu vecinii, dacă vrea să fie om, dacă nu, n-am cu ce să-l ajut, nu pot să sar peste voinţa lor. Adică sunt zece inşi contra unul. Mi-a făcut şi mie mai multe sesizări, şi la Inspectoratul de Stat în Construcţii, se cam ocupă cam cu treburi din astea… Am racordat şi două gospodării din Câmpulung, nu aveau nici ele apă, dar şi familiile respective au participat cu bani ca să se cumpere conducta.”, este punctul de vedere al primarului Şucu faţă de reclamaţia lui Jinga. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!