25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Nouă caroliști au fost premiați la Olimpiada de Limba și Literatura Română și Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viață

De curând, nouă eleve ale Colegiului Național Pedagogic „Carol I”, sub îndrumarea profesorilor Alexandrina Herișanu și Carmen Zaharia, au participat la Olimpiada de Limba și Literatura Română, respectiv la Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viață, unde au reușit să obțină, fiecare, mențiune la etapele județene.

  • În ceea ce privește Olimpiada de Limba și Literatura Română, au participat:

Sânziana Șendroiu, elevă în clasa a XII-a A, s-a înscris atât la Olimpiada de Limba și Literatura Română, cât și la Olimpiada „Lectura ca Abilitate de Viață”, obținând mențiune la ambele. Potrivit acesteia, „Consider că Olimpiada de Limba și Literatura Română a fost mai grea decât cealaltă. Olimpiada „Lectura ca Abilitate de Viață” este cunoscută pentru nivelul ei accesibil. Nu mi se pare un lucru rău, pentru că acest fapt îndeamnă mai departe copiii să citească și, practic, rezultatele nu îi sperie, cum se întâmplă la alte olimpiade. Mie mi-au plăcut ambele, au fost subiecte care mi-au stârnit interesul și consider că am obținut un rezultat pe măsură. Sunt unele zile în care nu citesc, dar atunci când mă apuc de citit, stau concentrată pe subiect pe cât de mult posibil, câteva ore”.

Teodora Mușel, elevă în clasa a XII-a B, a obținut mențiune la etapa județeană a olimpiadei. „Am vrut să particip la această olimpiadă pentru a-mi testa limitele și pentru experiența în sine și pot spune că am ieșit în câștig. Mi-a plăcut foarte mult experiența, pentru că sunt pasionată de acest domeniu. Mi-au plăcut subiectele și simt că am avut ce învăța. Am învățat cum să-mi gestionez atât timpul cât și cuvintele pe care vreau să le exprim și ideile pe care le transmit prin intermediul cuvintelor și mă bucur. Încă de la primele ore de limba română, de când am început să studiez cu doamna profesoară Alexandria Herișanu, am prins drag de această disciplină și spun că este meritul dumneaei în proporție de 90%, pentru faptul că am ajuns să îndrăgesc această disciplină. Pot spune că îmi place foarte mult gramatica, dar pentru sufletul meu, îndrăgesc literatura”, a menționat aceasta.

Sara-Marie Olteanu, elevă în clasa a VII-a B, a primit, de asemenea, mențiune la proba județeană. „Vreau să-i mulțumesc doamnei profesoare Alexandrina Herișanu, care mă îndrumă întotdeauna și datorită ei vreau să urmez, pe mai departe, acest Colegiu și să aleg profilul de pedagogie”, a declarat aceasta.

  • La Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viață, au participat următorii elevi caroliști:

Andreea Mădălina Manole, elevă în clasa a X-a A, consideră că a obținut un rezultat foarte bun, ce a necesitat foarte multă muncă și efort suplimentar, însă toate acestea au meritat, întrucât a avut parte de o experiență foarte interesantă. „Am avut ocazia să îmi testez anumite cunoștințe și, de asemenea, să văd și unde mai am de lucrat și să îmbunătățesc pe viitor”, a menționat aceasta.

Lavinia Drăgan este elevă în clasa a X-a A și consideră că această experiență de a participa la olimpiadă a fost o provocare, dar și un exercițiu pentru viitoarele examene. „Temele abordate au fost foarte interesante, mai ales că au pus în valoare pasiunile mele, precum lectura, cărțile, în general. Mulțumim foarte mult suportului acordat de doamna profesoară Carmen Zaharia, care ne-a fost alături și ne-a îndrumat îndeaproape”, a specificat tânăra elevă.

Elisa Mareș este elevă în clasa a XII-a B și, potrivit acesteia, este mândră de acest rezultat, deoarece și-a demonstrat că, deși nu a mai participat la olimpiade, a putut să obțină un rezultat bun, fiind și destul de creativă la probele olimpiadei.

Ronai Lorena Ioana, elevă în clasa a VIII-a B, este mândră de rezultatul obținut, spunând că mare parte din merit este datorat profesorului coordonator, Alexandrina Herișanu, care i-a oferit tot sprijinul și suportul de care a avut nevoie pe parcursul pregătirii. Potrivit elevei, „Subiectele au fost foarte interesante, am avut texte despre matematică, la limba română, și m-au atras foarte mult acele texte și m-au făcut să iubesc această experiență”.

De asemenea, la Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viață, au mai participat alte două eleve ale Colegiului Național Pedagogic „Carol I”, respectiv Bianca Ioana Popescu, elevă în clasa a XI-a A și Teodora Chichirez, elevă în clasa a XII-a B.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!