18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Lidia Buble şi Taraful Cleante s-au retras din programul Zilelor Municipiului. A acceptat să cânte la Câmpulung Taraful din Clejani

Ce era acceptat în mandatele lui Călin Andrei şi Liviu Ţâroiu nu „miroase” bine în mandatul lui Lasconi. Ce nu le convine, de această dată, liberalilor trecuţi în opoziţie? Maniera de organizare a Zilelor Câmpulungului care se face aşa cum s-a făcut întotdeauna, înainte ca Ţâroiu să colaboreze cu firma din Târgovişte, Palmyra Events, care scăpa Primăria de o bătaie de cap. Mai precis, Executivul prezintă Consiliului Local un program de evenimente, care conţine artiştii şi formaţiile cărora a reuşit să le obţină acceptul de a veni să concerteze la Câmpulung. Consiliul Local aprobă acest calendar, după care se trece la încheierea de contracte. Din cauză că nu sunt bătute în cuie contractele, aleşilor nu li se prezintă şi bugetul Z.M.C. Ca să scape de acuzele că nu lucrează la vedere, Elena Lasconi le-ar fi putut înainta consilierilor municipali un cost estimativ al spectacolelor, mai cu seamă că se ştiu tarifele artiştilor. Faptul că nu există un contract între Primărie şi interpreţi până când Consiliul Local aprobă programul Zilelor Municipiului conduce la surprize neplăcute constând în renunţarea unora dintre cei contactaţi. Elena Lasconi a păţit-o cu Taraful Cleante şi cu Lidia Buble care a anunţat că nu mai cântă la Câmpulung cu o zi înaintea şedinţei de Consiliu.

  • Nefiind contractele încheiate până la aprobarea programului, Taraful Cleante şi Lidia Buble au contramandat concertele de la Câmpulung  

Se simte după replicile din Consiliul Local că liberalilor nu le mai convine nimic din ce face Elena Lasconi, prin intervenţiile lor intenţionând să creeze o aparenţă de cheltuieli în neregulă. Sau de cheltuieli pe ascuns. Procedura de concepere a Zilelor Municipiului Câmpulung, într-adevăr, ar merita îmbunătăţită pe partea de transparenţă, însă nu i-a împiedicat nimeni pe liberali şi social-democraţi să vină cu propuneri de organizare mai bune şi mai transparente. Inclusiv cu propuneri de artişti şi formaţii plăcute lor, dacă cele găsite disponibile de Lasconi nu sunt ce trebuie.

Primăriţa i-a explicat Ancăi Dumitrescu contrariată că lipseşte bugetul evenimentului şi că artiştii sunt deja stabiliţi de ce s-a procedat astfel. „Este primul an după pandemia Covid în care s-a dat drumul la evenimente. Am avut o paletă foarte largă şi i-am sunat personal pe artişti care sunt ocupaţi. Cred că, din aproximativ 50 de variante, aceştia sunt artiştii care sunt disponibili în zilele respective.”, a precizat Elena Lasconi.

Singura informaţie legată de bani obţinută de Anca Dumitrescu, care putea fi furnizată pe loc de Economic, prin directoarea Violeta Iarca, a privit bugetul total al evenimentelor din 2022, care se cifrează la 670.000 lei. Din aceşti bani vor fi finanţate toate evenimentele din acest an, inclusiv sărbătoarea Câmpulungului. Dar o sumă exactă nu se poate prezenta – susţine Violeta Iarca -, pentru că nu sunt încheiate contractele cu artiştii.

„Există bani care vor veni şi din sponsorizări, şi din chirii, de la comercianţi. O parte dintre banii din bugetul local vor fi pentru cazări, nu neapărat pentru plata artiştilor.”, a intervenit Sergiu Cicu, implicat în organizarea Zilelor Municipiului Câmpulung de la prima ediţie, din 1999, până în 2019. „Discuţia cu artiştii este una specială, pentru că este foarte greu să găseşti disponibilitate. Întotdeauna aşa s-a procedat.”, a confirmat Sergiu Cicu. „Până când la şedinţa ordinară, deja doi s-au răzgândit şi am fost disperaţi să căutăm pe altcineva care să fie liber. Pentru că au foarte multe contracte la mare. Taraful Cleante nu a mai vrut să vină şi am reuşit să convingem Taraful Clejanilor. La fel, ieri, Lidia Buble. Am discutat direct cu ei şi cu impresarii lor.”, a vorbit Elena Lasconi despre modificările din program.

  • Cum se făcea în timpul lui Călin Andrei nu mai e bine în mandatul Elenei Lasconi

Cât despre organizare, aceasta se face aşa cum s-a făcut tot timpul în mandatele lui Călin Andrei, căci Liviu Ţâroiu, mai inspirat, a scăpat de corvoadă apelând la colaborarea cu Palmyra Events. „Niciodată, în niciun an, nu s-a votat înainte o anumită sumă alocată evenimentului „Împreună pentru Câmpulung”. Tocmai din acest motiv, nici contractele n-au fost încheiate până când Consiliul Local n-a agreat programul de Zilele Municipiului. Acesta este şi motivul pentru care mai sunt şi renunţări. Cheltuielile alocate, automat, se modifică, fie în minus, fie în plus. La final tragem linie şi, de fiecare dată după Zilele Municipiului Câmpulung, veneam în Consiliul Local şi prezentam cât a costat bugetul local exact. Procedura este aceeaşi, este şi normal să fie aşa. Consiliul să voteze mai întâi programul şi apoi mergem mai departe. Nu putem să facem nişte contracte înainte de a avea aprobarea Consiliului Local.”, a explicat Iuliana Ungureanu, de la Programe-Prognoze, pentru liberala Anca Dumitrescu şi social-democratul Constantin Ivan, care a amintit că permanent au existat critici la adresa organizării. Dar nici n-au venit cu variantele cele mai bune.

Şi când se apela la acordul de asociere în participaţiune cu Palmyra, pentru organizarea Z.M.C., se convenea o sumă de la care se organiza licitaţia. „Nici atunci nu ştiam înainte cât vor fi costurile efective pentru Zilele Câmpulungului. Era doar o valoare estimată.”, a încheiat Iuliana Ungureanu.

„Plus că atunci când era acest tip de contract (n.r. cu Palmyra), comercianţii câmpulungeni erau dezavantajaţi. Acum am mers pe acest drum mai greu, în care să vorbim noi, să întrebăm în stânga şi în dreapta de artişti şi să ne organizăm. Cred eu, comercianţii câmpulungeni vor avea numai de câştigat.”, a încheiat discuţiile primăriţa Lasconi. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!