3.6 C
Campulung Muscel
18/04/2024

Suspect de complicitate la tentativă la omor, arestat pentru a fi extrădat în Franţa

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ şi cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş au depistat un bărbat de 36 de ani, din Bughea de Sus, urmărit internaţional în baza unui Mandat European de arestare emis de autorităţile din Franţa.

Bărbatul a fost prezentat în faţa Curţii de Apel Piteşti, în vederea parcurgerii procedurii de extrădare.

În soluţia din 30 iunie 2022, Curtea de Apel Piteşti a admis cererea privind executarea mandatului european de arestare emis la 23 iunie 2022 de către autorităţile judiciare din Franţa, respectiv de Curtea de Apel din Paris – Parchetul Procurorului Republicii din Creteil – Serviciul de Executări Penale, persoana vizată fiind Darius Ionuţ M.

Acesta a fost de acord să fie predat către autorităţile judiciare din Franţa, conform mandatului european de arestare emis de acestea, sub aspectul săvârşirii complicităţii la infracţiunea de tentativă la omor.

Curtea de Apel a autorizat predarea tânărului către autoritatea judiciară din Franţa sub condiţia ca, în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, acesta să fie transferat în România pentru executarea ei.

Darius Ionuţ M. a fost reţinut în baza Ordonanţei nr. 4742/II/5/2022, emisă la data de 29 iunie 2022 de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti pentru 24 de ore, începând cu data de 29 iunie 2022, ora 17.50, până la data de 30.06.2022, ora 17.50. Instanţa a dispus arestarea bugheanului, în vederea predării, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 30 iunie 2022 până la data de 29 iulie 2022, inclusiv şi predarea acestuia către autoritatea judiciară solicitantă cu respectarea termenelor.

Hotărârea Curţii de Apel Piteşti a fost transmisă celui reţinut, dar şi autorităţii judiciare din Franţa, Centrului de Cooperare Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Biroul Sirene, Ministerului Justiţiei – Direcţia Drept Internaţional şi Tratate – Serviciul Cooperare Judiciară Internaţională în Materie Penală, Centrului de Reţinere şi Arestare preventivă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. E.M.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!