3.5 C
Campulung Muscel
23/03/2023

Pentru 500 lei intră la puşcărie

Aflat în stare de recidivă, tânărul din Berevoeşti, care şi-a tâlhărit o vecină, a fost condamnat cu executare şi i-au fost interzise mai multe drepturi, inclusiv să se apropie şi să comunice cu victima şi rudele ei, după ce îşi va ispăşi pedeapsa. Hotărârea instanţei de fond nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Individul s-a liberat din penitenciar în octombrie 2021, unde a ispăşit o condamnare pentru furt.

Hotărârea Judecătoriei poate fi atacată cu apel
Constantin Cristi Popa, de 31 de ani, din Berevoeşti, a fost pedepsit de Judecătoria Câmpulung după ce a fost judecat pentru tâlhărie calificată. Prin hotărârea din 23 iunie 2022, pentru tânăr a fost stabilită o condamnare de patru ani cu executare în condiţii privative de libertate, fiind în stare de recidivă postexecutorie.
Ca pedeapsă complementară, i-au fost interzise drepturile elective şi dreptul de a comunica cu victima, Elisabeta Pană, sau cu membrii familiei acesteia; de a se apropia de locuinţa victimei sau alte locuri unde aceasta desfăşoară activităţi sociale la mai puţin de 200 de metri, toate pe o perioadă de trei ani, care se va executa după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.
În plus, i-a fost menţinută măsura arestului preventiv dispusă faţă de el prin încheierea Judecătoriei din data de 27 mai 2022 şi s-a dispus deducerea din pedeapsa aplicată durata reţinerii, din 14 până în 15 martie 2022, şi a arestării preventive, de la 15 martie 2022 la zi.
După ce sentinţa va rămâne definitivă, individului i se vor preleva probe biologice în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Naţional de Baze Genetice Judiciare. Tot el va fi cel care va achita contravaloarea cheltuielilor judiciare avansate de stat, în sumă de 700 de lei.
Hotărârea Judecătoriei din 26 iunie poate fi atacată de părţi în termen de 10 zile de la comunicarea ei.
Din verificări, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au stabilit că, în noaptea de 13 spre 14 martie 2022, Constantin Cristi Popa a intrat, fără drept, în locuinţa unei consătene de 66 de ani. Femeia a auzit zgomote ciudate în casă, iar când s-a dus să vadă ce se întâmplă, a dat nas în nas cu individul, care era îmbrăcat cu blugi şi vestă negre, mănuşi negre, iar fesul, tot negru, îl găurise în dreptul ochilor, ca să nu fie recunoscut.
Ca să-şi asigure scăparea, infractorul a ameninţat-o cu moartea pe femeie, de la care a luat suma de 500 de lei, după care s-a făcut nevăzut în noapte.
Păgubita a anunţat autorităţile, indicând şi posibilul făptaş, pe care l-a recunoscut după voce, fiindcă acesta o mai ajuta din când în când la treburile gospodăreşti. În scurt timp, Constantin Cristi Popa a fost identificat de poliţişti, prejudiciul fiind recuperat în totalitate şi restituit femeii.
După administrarea probatoriului, Constantin Cristi Popa a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar când aceasta a expirat, a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în faţa instanţei, care a dispus arestarea lui preventivă, măsură sub care se află şi în prezent. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!