11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Nici după cinci ani de la moartea militarilor la Valea Urdii nu s-a definitivat ancheta

Miercuri, 29 iunie, se împlinesc cinci ani de la accidentul de la Dâmbovicioara, în urma căruia trei militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” şi-au pierdut viaţa.
Sublocotenenţii post mortem Petre Cristian Toader, de 32 de ani, Mihai Ionuţ Toma, de 40 de ani, şi George Emilian Catană, de 40 de ani, se întorceau, împreună cu camarazii lor, de la o aplicaţie care s-a desfăşurat în poligonul de la Cincu, din judeţul Braşov, când maşina care-i transporta a ajuns într-o râpă de pe marginea Drumului Naţional 73, în comuna Dâmbovicioara, satul Valea Urdii.
În amintirea lor, lângă parapetul rupt de camion a fost amplasat un monument în formă de cruce pe care este trecut numele lor.
Sâmbătă, 25 iunie, familiile i-au comemorat la cinci ani de la moarte chiar în locul unde s-a produs tragicul accident. Monumentul ridicat în memoria lor are acum un soclu cu marmură şi un drapel, şi a fost amplasată pe el şi o placă cu fotografiile militarilor, cu mesajul: „Cinste şi onoare eroilor Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele””.
Tragedia din 29 iunie 2017 a lăsat multe semne de întrebare pentru membrii familiilor îndoliate, fiecare militar lăsând în urmă câte un copil, care aşteaptă şi acum răspunsuri de la autorităţile abilitate să se facă lumină în acest caz. Nici până în prezent, după cinci ani, n-a fost definitivată ancheta de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.
Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!