În parcul central al Gruiului sunt şase stâlpi de iluminat ornamental, care completează reţeaua publică. În colţul dinspre fostul dispensar s-a considerat că, fiind un stâlp al sistemului „clasic” al oraşului, nu este nevoie de lumină suplimentară, creată prin proiectul de acum zece ani, realizat în timpul lui Călin Andrei, cu fonduri de mediu, cu ajutorul cărora au apărut trei spaţii de relaxare în cartier: parcul central, terenul de sport multifuncţional de lângă Parcul Prichindel şi nişte foişoare în vecinătatea bisericii din Grui. Se cunoaşte că a trecut un deceniu peste aceste amenajări, căci, din păcate, stricăciunile cauzate de scurgerea timpului au fost concurate de cele intenţionate, produse de mâna omului fără minte, care îşi face de lucru distrugând.
Parcul central al Gruiului este programat să intre într-o reabilitare totală, care presupune eliminarea a tot ce există în prezent pe amplasament, fiindcă tot este deteriorat prin neîntreţinere. Scapă vegetaţia, arbori şi arbuşti, care are nevoie serioasă de completare, pentru ca parcul să arate ca un parc. În toiul verii, nu poţi aduce copilul în parc, pentru că locul este expus razelor soarelui torid, fără nicio protecţie pentru cei mici şi cei mari. N-ai nicio umbră, naturală sau artificială, sub care să te adăposteşti şi să te răcoreşti pe caniculă.
Şi aici am constatat că a apărut afişul de informare cu amenzile pe care le riscă cei care îşi plimbă câinii de companie printre copii. Dar, odată cu panoul, am remarcat şi lampa lipsă de deasupra acestuia. Şi după acest model nefericit, o lampă da, o lampă, sunt încă trei. Doar doi stâlpi de iluminat au „logistica” integrală, restul fiind, probabil, ţinta unor huligani, care le-au făcut praf, aruncând cu pietre în ele. Nici nu ne vine a insista pentru camere video, căci, dacă nu urmăreşte nimeni înregistrările, atunci montarea lor reprezintă bani aruncaţi pe Apa Sâmbetei. V-am prezentat ieri exemplul de la Grădişte, unde un parc abia scos din cutie începe să arate a lucru câmpulungean. „E.M.”