12.8 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Refugiaţi din Ucraina, opriţi în trafic de poliţişti

Astăzi, 3 martie, la nivelul judeţului Argeş, a avut loc o acţiune, în sistem integrat, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special al oboselii la volan, dar şi pentru verificarea transportului rutier de marfă şi persoane.

La acţiune au participat poliţişti argeşeni din structurile rutiere, luptători pentru acţiuni speciale, echipa canină cu câinele de urmă, Serviciul pentru Imigrări Argeş, dar şi reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniul controlului transportului rutier – Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Argeş şi Registrul Auto Român.

Activitatea a avut ca obiectiv principal: prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul oboselii la volan, cunoscut fiind faptul că aceasta reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Având în vedere faptul că în această perioadă traficul rutier a crescut, judeţul nostru fiind tranzitat şi de vehicule ale cetăţenilor ucraineni, poliţiştii argeşeni au desfăşurat o acţiune preventivă pentru combaterea oboselii la volan.

Poliţiştii au oprit în trafic vehicule care parcurg o distanţă considerabilă şi au oferit şoferilor, dar şi pasagerilor cafea, ceai şi sfaturi preventive, atât în limba engleză, cât şi în limba ucraineană.

Astfel, poliţiştii rutieri le-au recomandat conducătorilor auto să ia pauze atunci când se simt obosiţi sau devin agitaţi la volan, să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule, să respecte regimul legal de viteză şi regulile de circulaţie!

Acţiunile pe linie rutieră continuă şi în zilele următoare, pentru conştientizarea tuturor participanţilor la trafic despre importanţa respectării normelor rutiere!

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!