10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

Astăzi, puteţi ajuta un elev de la Liceul Sportiv să-şi continue şcoala, cumpărând produse confecţionate de el şi colegii lui

Astăzi, în Piaţa Primăriei puteţi achiziţiona produse ornamentale, cu specific Pascal, confecţionate de elevii de la Liceul cu Program Sportiv, prezentate într-o mini expoziţie. Banii adunaţi din vânzarea lucrărilor vor fi donaţi lui Lucian, un elev al liceului, cu o situaţie materială dificilă, care îl vor ajuta să-şi continue cursurile şi performanţa.

„O masă caldă pentru Lucian! 5 copii – 2 fete şi 3 băieţi. Şi cei doi părinţi care se luptă pentru o supravieţuire decentă! A lor şi a copiilor lor! Lucian, cel de-al doilea dintre cei 5 fraţi, face atletism la LPS Câmpulung. Pentru un viitor mai bun, a adus-o cu el şi pe sora mai mică, Claudia. Mama a plecat în Germania unde câştigă nişte amărâţi de bani, greu trudiţi, pentru a putea întreţine familia din România. Fratele mai mare a abandonat şcoala şi a plecat în lume să-şi facă un rost. A rămas acasă capul familiei, tatăl lui Lucian: calcă, spală, meştereşte, face curăţenie, găteşte şi… munceşte ca zilier când mai prinde câte un binevoitor. Lucian încearcă să facă atletism de performanţă la LPS Câmpulung. Se luptă cu el şi cu fiecare secundă din competiţii! Dacă aduce măcar o medalie, ştie că are asigurate cazarea şi masa gratuită în internat. Altfel plăteşte (aşa sunt regulile: faci performanţă, ai gratuităţi). Deocamdată, trage de fiecare leuţ să poată să-şi plătească bruma de bani care-i permite să rămână în internat, altfel, naveta zilnică nu este posibilă şi, cel mai probabil, asta ar duce la abandonarea şcolii. Numai că, nici măcar banii aceştia nu-i mai are – familia e familie, şi el şi-a dat ultimele economii să acopere nişte cheltuieli neprevăzute. Colegii de antrenament din internat au ales între timpul lor de recuperare – recreere şi… sprijinirea lui Lucian… Au decis, pornind de la un proiect de antreprenoriat iniţiat în Liceu, să îşi pună creativitatea şi entuziasmul vârstei la bătaie, realizând aranjamente cu specific pascal.”, este mesajul postate pe Facebook de colegii lui Lucian.

Lucian este unul dintre mulţii tineri români care poate şi merită să meargă mai departe. Puteţi să-l ajutaţi, cumpărând obiecte realizate de el şi colegii lui, expuse la standul de lângă Primărie.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!