21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Încep plățile în avans pentru agricultori

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va începe, vineri, plăţile în avans atât pentru schemele de plăţi directe, cât şi pentru măsurile de dezvoltare rurală, a anunţat ministrul Adrian Oros.

Premierul Ludovic Orban a declarat că vor fi accelerate plăţile care se efectuează din fonduri europene pentru diferitele categorii de beneficiari. În același timp, premierul a anunțat că se vor acorda despăgubiri pentru suprafeţele afectate de secetă şi pentru culturile de primăvară.

”Mâine noapte, la ora 00:00, Ministerul Agriculturii dă startul plăţilor în avans, atât pentru schemele de plăţi directe, cât şi pentru măsurile de dezvoltare rurală. Avem alocată suma de 1,94 miliarde euro din bugetul ministerului și sunt 826.964 de beneficiari pentru o suprafaţă de 9,81 milioane hectare. De asemenea, în această perioadă, plătim scheme de compensare a pierderilor cauzate de evoluţia pandemiei utilizând bani europeni – 150 de milioane de euro şi 1,4 miliarde lei din bugetul național”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!