11 C
Campulung Muscel
22/05/2024

Soţ şi soţie din Godeni, suspecţi de trafic de droguri

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în judeţul Argeş, la locuinţele unor persoane, bănuite de trafic de droguri de risc şi de mare risc.
În dimineaţa zilei de 12 aprilie 2022, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, au desfăşurat şase percheziţii domiciliare la Piteşti, Câmpulung şi Mioveni, la locuinţele a şapte persoane, bănuite de trafic de droguri de risc şi de mare risc. Acţiunile au fost executate în cadrul a două dosare penale, ce vizează destructurarea a două grupări specializate în trafic de droguri de risc şi de mare risc, formate din patru, respectiv trei membri.
Din cercetări a reieşit că, din ianuarie 2022 şi până în prezent, membrii celor două grupări ar fi comercializat droguri de risc (cannabis) în oraşul Mioveni, respectiv droguri de mare risc (cocaină şi mefedronă), în municipiile Piteşti şi Câmpulung.
În urma percheziţiilor din cadrul ambelor dosare, au fost ridicate aproximativ 80 de grame de substanţă pulverulentă, albă, susceptibilă a fi droguri de mare risc, 15 grame de cannabis, 4 grindere, un cântar electronic de precizie, instrumente utilizate la porţionarea şi consumul drogurilor, precum şi mai multe telefoane mobile.
7 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, pentru audieri. Dintre acestea, patru au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. După ce aceasta a expirat, Tribunalul Argeş, la propunerea Parchetului de pe lângă ÎCCJ – DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti, a dispus arestarea preventivă a trei bărbaţi: George Marian Gorgan, Victor Aurelian Şib şi Andrei Emilian Bosnea pentru 30 de zile, din 14 aprilie şi până la 12 mai, inclusiv.
Pentru al patrulea suspect, Roxana Maria Gorgan, instanţa a stabilit pentru 30 de zile măsura preventivă a arestului la domiciliul din satul Capu Piscului, comuna Godeni. În această perioadă, femeia are obligaţia de a nu părăsi imobilul din comuna musceleană fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, Roxana Maria Gorgan trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; să nu comunice cu ceilalţi presupuşi participanţi la comiterea infracţiunilor (George Marian Gorgan, Victor Aurelian Şib şi Andrei Emilian Bosnea) sau cu martorii ori experţii din cauză. Tribunalul a decis punerea în libertate a suspectei, dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză.
Bărbaţii au contestat arestarea preventivă, apelul având termen astăzi, 19 aprilie, la Curtea de Apel Piteşti.
Acţiunile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activităţi au participat şi jandarmii argeşeni. A.T.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!