18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

În această perioadă, Andrei Olivotto, de la Liceul Tehnologic Auto, participă la faza naţională a Olimpiadei de Mecanică

În această perioadă, la Focşani, se desfăşoară faza naţională a Olimpiadei de Mecanică la care participă şi un câmpulungean. Andrei Ionuţ Olivotto, elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Auto Câmpulung este cel care a obţinut punctajul cel mai bun şi s-a clasat pe locul I după faza judeţeană a Olimpiadei de Mecanică. Concurenţa a fost numeroasă, participând elevi de la majoritatea liceelor tehnologice şi tehnice din judeţ, iar Andrei Ionuţ Olivotto a reuşit să treacă de colegii de la Liceul „Ferdinand” din Curtea de Argeş, care, până anul trecut, erau „abonaţi” la primul loc la această materie.

Un alat rezultat bun, locul IV, i-a revenit altei colege a lui Andrei, Alejandra Băhneanu, care a acumulat foarte repede materia, adolescenta fiind elevă a Liceului Tehnologi Auto din anul acesta şcolar, după ce s-a transferat de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” Piteşti.

Andrei şi Alejandra au fost îndrumaţi de profesoara Cecilia Zăvoianu, care ne-a declarat: „Elevii Liceului Tehnologic Auto Câmpulung, Andrei Ionuţ Olivotto şi Alejandra Băhneanu au participat, pe 19 martie, la Olimpiada Judeţeană a ariei curicculare Tehnologii, domeniul Mecanică. Au obţinut o clasare foarte bună, Andrei Ionuţ Olivotto locul întâi şi va participa la etapa naţională a olimpiadei, care se va desfăşura între 18 şi 22 aprilie, la Focşani, iar Alejandra Băhneanu, locul IV. Materia pe care au trebuit să o înveţe copii a fost destul de amplă, conţinând informaţii din toate modulele, din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a de liceu. S-au pregătit foarte bine, au fost ambiţioşi şi au reuşit să-şi însuşească cunoştinţele, drept care s-au văzut şi în rezultatele obţinute. Concursul a fost teoretic, au avut de rezolvat teste grilă, eseu, trei subiecte destul de dificile şi care i-au purtat prin toată materia. Nu a fost uşor.”

 

Andrei Ionuţ Olivotto este pasionat de Mecanică, motiv pentru care a învăţat AutoCad, un program greu, din care va da şi la faza Naţională, unde pretenţiile sunt mai mari şi se consideră că cei de la profilul Mecanică trebuie să-l ştie.

„De curând, am participat la faza judeţeană a Olimpiadei de Mecanică, care s-a desfăşurat la Liceul „Astra” Piteşti. Am obţinut locul întâi pe judeţ, urmând să merg mai departe la faza naţională, care se va desfăşura la Focşani, între 18 şi 22 aprilie. Olimpiada a constat într-o probă teoretică, bazându-se pe materia din clasa a IX-a până în prezent, care a fost foarte multă. Fiind pasionat de Mecanică nu mi s-a părut foarte greu să învăţ materia, asimilând teoria cu practica, mi-a fost mult mai uşor să le înţeleg. Asta s-a şi văzut după rezultatul obţinut, sper ca şi în continuare, la faza naţională să obţin un rezultat bun.”, ne-a spus Andrei Ionuţ Olivotto.

 

Alejandra Băhneanu s-a transferat la Liceul Tehnologic Auto Câmpulung de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” Piteşti, dar a recuperat foarte repede materia, s-a integrat foarte bine în colectiv, a învăţat şi a dorit să participe la Olimpiada Judeţeană de Mecanică. Dacă ne gândim că este fată, iar fetele sunt în general „paralele” cu această materie, dar ea a obţinut un rezultat bun, locul IV, care ar putea fi asimilată unei menţiuni.

„Sunt nouă în liceu, am venit anul acesta, în toamnă, de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Piteşti. M-a atras domeniul mecanicii, având foarte multe recenzii pozitive despre acest liceu şi m-a pasionat foarte mult domeniul. M-am ambiţionat foarte tare când am auzit că se va desfăşura o olimpiadă de Mecanică la Liceul „Astra” Piteşti, m-am pregătit foarte mult, chiar dacă timpul a fost insuficient, dar le mulţumesc domnilor profesori că au avut răbdare cu noi, mai ales cu mine, care a trebuit să iau materia de la zero. Am obţinut un punctaj setul de bun, locul IV pe judeţ.”, ne-a declarat Alejandra Băhneanu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!