12.4 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Două abatoare din Câmpulung şi Rucăr, autorizate pentru sacrificarea ovinelor în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale

Aşa cum a informat Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, la nivelul judeţului există abatoare autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea ovinelor, situate în Bascov (Sam Dor Divers SRL, Rador A&E SRL şi Stanion Invest Total SRL), Câmpulung (Abatorul Câmpulung SRL), Rucăr (Coşco Vele SRL), Costeşti (Muntenia Costeşti SRL) şi Ştefăneşti (Radic Star SRL).

Aceste abatoare pot presta servicii de sacrificare a mieilor şi a iezilor proveniţi de la crescătorii de animale ce deţin exploataţii înregistrate sanitar veterinar. În urma unei solicitării scrise, DSVSA Argeş a emis aviz temporar de funcţionare pentru sacrificare miei la nivelul unei exploataţii proprii, în localitatea Surduleşti, comuna Miroşi, cu respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor.

Comercializarea carcaselor sacrificate la nivelul abatoarelor se face în pieţe autorizate temporar pentru această activitate, precum şi în măcelării înregistrate sanitar veterinar de pe raza judeţului Argeş.

„În centrele de tăiere temporare, sacrificarea şi comercializarea se face doar la cererea consumatorului final, fiind interzisă comercializarea către alte unităţi de vânzare cu amănuntul. Toate carcasele comercializate la nivelul unităţilor enumerate mai sus trebuie să fie marcate doar cu ştampila ovală, iar din centrele temporare, ştampila de marcare este de formă rotundă. Atragem atenţia pe această cale asupra riscurilor grave la care consumatorii se expun în cazul consumului de produse alimentare achiziţionate din locuri neamenajate, fără supraveghere sanitară veterinară – comerţ stradal sau alte spaţii neaprobate sanitar veterinar.”, a transmis directorul DSVSA Argeş, dr. Dumitru Sorin Sorescu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!