6.3 C
Campulung Muscel
29/03/2024

Social-democraţii au mers la Gura Pravăţ cu alimente, pături şi produse de igienă pentru năpăstuiţii rămaşi fără casele distruse de foc

Cei 23 de ocupanţi ai caselor arse, în urmă cu o lună şi jumătate, la Gura Pravăţ, au fost ajutaţi de autorităţile locale cu tot ce au avut nevoie în această perioadă de criză. În special, materiale de construcţii, în proporţie covârşitoare, pentru reconstruirea locuinţelor mistuite într-un incendiu cauzat, se pare, de inconştienţa lor. Până la finalizarea construcţiei, cei care n-au fost găzduiţi de neamuri au cazarea asigurată într-o sală de clasă a Şcolii Nămăeşti, amenajată de Primărie. A sărit în ajutorul lor şi Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, care le-a adus un transport consistent de alimente şi haine şi, în plus, a strâns bani pentru achiziţia de materiale necesare ridicării unor case noi pentru năpăstuiţi. După Primărie şi Biserică s-au implicat şi social-democraţii argeşeni şi câmpulungeni, în calitatea lor de parlamentari şi şefi de instituţii judeţene, obligaţi cel puţin moral să se implice atunci când se ivesc situaţii de urgenţă în teritoriu. Deputaţii Simona Bucura Oprescu, Nicolae Pavelescu, Remus Mihalcea şi subprefectul Ciprian Neculăescu, însoţiţi de mai mulţi colegi de la PSD Argeş, au iniţiat o campanie de ajutorare al cărei rezultat s-a produs vineri după amiază.

Primarul speră că locuinţele vor fi gata până la sfârşitul lunii aprilie
Construcţia celor şapte case este într-un stadiu avansat şi nu va mai dura mult până când beneficiarii lor se vor întoarce acasă. Bilanţul incidentului din 15 februarie arată astfel: şapte locuinţe mistuite de flăcări în totalitate şi 23 de persoane, dintre care doi copii cu vârsta sub un an, rămase pe drumuri. 90% din necesarul de materiale de construcţii a fost asigurat de Primăria Valea Mare Pravăţ, după cum ne spunea la faţa locului primarul Petre Boncoi. „13 persoane locuiesc într-o sală de clasă, la Şcoala Nămăeşti, unde le-am amenajat tot ce trebuie, iar ceilalţi stau la rude. Noi sperăm ca, cel târziu la sfârşitul lunii aprilie, să se întoarcă în casele lor.”, a precizat primarul Boncoi.
Vineri, în zi de sărbătoare, delegaţia social-democrată le-a adus un stoc consistent de alimente, proviziile primite de fiecare dintre cele şapte familii fiind menite să le ajungă pe o perioadă mai lungă. De pildă, ulei au primit cu baxul, nu cu sticla, fiind vorba de mai multe guri la masă într-o casă. În afară de hrană, li s-au oferit pături, lapte praf pentru bebeluşi şi produse de igienă.
„Am venit la Valea Mare Pravăţ datorită glasului foarte puternic al domnului primar Petre Boncoi şi al domnului viceprimar Ionuţ Manea. De când a fost această situaţie legată de incendiu, aceştia ne-au spus că la Valea Mare Pravăţ au şapte familii cu copii mici care au nevoie de ajutor. Plecând de la mesajul pe care ni l-au dat domniile lor, noi, organizaţia judeţeană a PSD Argeş, am considerat că solidaritatea şi omenia sunt cele mai importante expresii ale umanităţii noastre şi am considerat că este foarte important să venim şi să-i ajutăm pe cei din comunitate cu produse de absolută necesitate. Am încercat nu doar să facem un gest prin care să-i ajutăm, ci să le aducem exact ceea ce au nevoie. Le-am adus laptele pe care îl consumă copiii mici, şerveţele, pampers, produse de igienă, alimente, pături şi, în general, produsele de care au nevoie nişte familii care au rămas în aer liber.”, spunea Simona Bucura Oprescu, a cărei dorinţă era ca gestul său şi al colegilor să fie urmat şi de alţi binevoitori care au posibilitatea să ajute nişte familii amărâte.
„Suntem aici din solidaritate umană, pentru că nu ne este indiferentă comunitatea din Valea Mare Pravăţ, aşa cum am făcut şi cu cei care sunt în război în Ucraina. Umanitatea trebuie să fie prima calitate a noastră şi aşa vom face şi în continuare.”, a afirmat deputatul Nicolae Pavelescu. „Ca de fiecare dată, PSD a fost alături de oameni şi i-a sprijinit în momentele cele mai grele. Acum, suntem alături de locuitorii comunei Valea Mare Pravăţ care au trecut printr-un eveniment neplăcut.”, a completat deputatul Remus Mihalcea. „Am fost, suntem şi vom fi împreună pentru a face fapte bune, pentru a fi alături de cei care sunt în necaz. Vă mulţumim că faceţi cunoscute aceste situaţii. Vom fi în continuare alături de oameni.”, a asigurat, la final, subprefectul Ciprian Neculăescu.
Deplasările în teritoriu ale Simonei Bucura Oprescu, actualul preşedinte al PSD Câmpulung, nu ocolesc acest cătun de la marginea comunei Valea Mare Pravăţ, unde trăieşte o însemnată comunitate de etnici dependenţi de ajutoare sociale. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!