-5.1 C
Campulung Muscel
14/01/2025

Administratorul public Ioana Marcu, despre blocurile alese pentru anvelopare cu banii UE: „Spre deosebire de alte localităţi din judeţ, n-am mers pe „unde stă consilierul x” şi „unde stă city-managerul”

După şedinţa extraordinară de vineri, 25 martie 2022, care a avut o ordine de zi generoasă, cu 13 puncte, în majoritate vizând modificări ale proiectelor GAL, urmează altă întrunire a aleşilor în această săptămână. Mai precis, joi, 31 martie 2022, va avea loc dezbaterea ordinară a lunii care se încheie, stabilită cu o oră mai devreme decât de obicei. Motivul convocării la ora 16.00 îl constituie presiunea depunerii unor proiecte cu finanţate atrasă pentru spitale cel târziu la ora 18.00. Pentru evitarea nemulţumirilor manifestate inclusiv în plen, că materialele supuse votului se trimit cu prea puţin timp înaintea şedinţei pentru a fi studiate amănunţit, de data aceasta, aleşii au fost anunţaţi că punctele importante le vor primi chiar joi. Este vorba despre documentaţiile pe care Primăria Câmpulung intenţionează să le depună pe programul de eficientizare energetică a unor blocuri din municipiu, program finanţat prin PNRR, plus proiectele vizând spitalele.

Consilierii au fost anunţaţi că vor primi cele mai importante proiecte în ziua şedinţei
Motivul întârzierii cu care vor fi expediate proiectele de hotărâri cu anexele aferente a fost explicat de administratorul public Ioana Marcu, nevoită să facă deplasări repetate la Consiliul Judeţean, pentru a căuta în arhiva instituţiei relevee ale blocurilor care vor face obiectul unor investiţii de anvelopare. Ioana Marcu a apelat la înţelegerea consilierilor municipali cărora sigur nu le va fi pe plac trimiterea materialelor cu câteva ore înainte de şedinţă.
„Vă spun că facem un tur de forţă. O să primiţi materialele, cel mai probabil, în ultima zi (n.r. joi, 31 martie 2022), pentru că ghidurile finale înţeleg că nici acum nu sunt elaborate. Au publicat foarte puţin, dar nu avem toate anexele, din păcate, pe componenta 5, unde pentru judeţul Argeş avem alocate undeva la 24 de milioane de euro pentru eficientizare energetică. Nu s-a publicat încă nimic şi se va finanţa în sistemul „primul venit, primul servit”. Ştiind că şi alte municipii din judeţ vor depune, tragem să depunem în prima zi, să nu fim codaşii şi să rămânem fără buget. Drept urmare, vă rog foarte mult să fiţi înţelegători. Miercuri seara, voi fi la dispoziţia voastră înaintea şedinţei de Consiliu şi vă voi răspunde la întrebări. Dar, cel mai probabil, materialele le veţi primiţi joi, pentru că şi noi trebuie să le întocmim şi este un efort supranatural, în condiţiile în care, astăzi, nu avem anexe şi nici măcar nu ştim ce anume trebuie să depunem. Săptămâna trecută, s-a hotărât că pentru blocurile unde nu există asociaţii de proprietari legale ne va fi permis să depunem. Dar n-au publicat forma în care vom depune. Adică ce cerem de la blocurile respective. Imediat cum vom avea ceva oficial de la ei, vom mobiliza oamenii să strângem semnături şi altele. Ceea ce pot să vă spun este că, spre deosebire de alte localităţi din judeţ, unde s-a mers pe „unde stă consilierul x” şi „unde stă city-managerul”, noi am încercat să alegem locurile în care stau oameni care au nevoie reală de reabilitare şi consolidare a locuinţelor.”, a justificat Ioana Marcu carenţele pregătirii viitoarei şedinţe de Consiliu.
Pentru a mai diminua intensitatea vociferărilor exprimate, vineri după amiază, în plen, potrivit cărora timpul n-a fost suficient parcurgerii unor documentaţii ample, cum au fost cele ale proiectelor GAL, materialele care s-au putut întocmi pentru şedinţa de joi s-au trimis aleşilor. Mai puţin cele importante, pe care le vor frunzări în ziua dezbaterii, în cazul în care nu vor fi de ajuns explicaţiile city-managerului. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!