10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Simona Bucura Oprescu: „Satul înseamnă tradiţie şi e rolul nostru să-i oferim şi speranţă”

În această perioadă, are loc Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), în cea de-a 25-a sesiune ordinară, precum şi Consiliul Director în şedinţă ordinară pe primul semestru din 2022. Ediţia din acest an a Adunării Generale ACoR reuneşte un număr impresionant de participanţi, peste 170 de primari şi reprezentanţi ai comunelor din toate judeţele României, împreună cu reprezentanţi de rang înalt la nivelul autorităţilor centrale. Unul dintre aceştia a fost deputatul argeşean Simona Bucura Oprescu, care este şi preşedintele Comisiei pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului a Camerei Deputaţilor.

„Am participat cu plăcere, ca de fiecare dată, la reuniunea Asociaţiei Comunelor din România. Am participat însă şi cu interes profesional, pentru că acestea sunt un izvor de idei, de experienţe, dar şi de propuneri pe care împreună cu colegii mei, dar şi cu reprezentanţii ACoR, ne străduim să le consacrăm legislativ spre folosul administraţiei româneşti şi a comunităţilor locale. ACoR reprezintă comunele din România, deci reprezintă în primul rând satul românesc. Satul înseamnă tradiţie şi e rolul nostru să-i oferim şi speranţă. Speranţă prin dezvoltare, dar şi prin conservarea acestor tradiţii. Satul ne-a oferit şi ne oferă multora dintre noi şi familiilor noastre o identitate, identitate pe care o valorificăm atât în relaţiile dintre noi, dar şi în relaţiile cu partenerii noştri europeni şi internaţionali, atunci când fiecare, individual sau colectiv, avem ocazia. Satul este inspiraţie şi energie deopotrivă, pentru fiecare om politic dornic de afirmare şi evoluţie, pentru fiecare om de administraţie de anduranţă, dornic să fie foarte bun în ceea ce face. Astăzi (nr. 21 martie), când Asociaţia Comunelor din România marchează al 25-lea an de activitate, vreau să transmit din partea Comisiei pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului a Camerei Deputaţilor urări de sănătate, putere de a face lucruri bune, un mesaj de solidaritate şi o dorinţă de a pune accentul în primul rând pe cooperare şi în subsidiar pe competiţie. Un gând specific de preţuire se îndreaptă din partea mea către doamnele primar, pe care mă bazez că vor avea şi forţa şi delicateţea de a contribui din această postură la consolidarea ACoR ca organizaţie reprezentativă. Felicitări sincere pentru munca dumneavoastră, reprezentanţi ai Asociaţiei Comunelor din România!”, a transmis deputatul Simona Bucura Oprescu.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!