10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Pietonii, nevoiţi să facă slalom printre maşinile lăsate pe trotuar

Problema parcărilor neregulamentare este una dintre cele mai stringente într-un Câmpulung sufocat de maşini. Din ce în ce mai multe trotuare, că sunt în centru sau cartiere, sunt ocupate de maşini parcate ilegal, în timp ce altele sunt oprite în fiecare zi „pe avarii” chiar pe banda de mers.

Între „Dan Barbilian” şi fosta autogară, trotuarul ocupat de maşini
Să fii pieton în Câmpulung e o adevărată aventură. Şi asta pentru că mulţi şoferi îşi lasă autoturismele pe unde pot sau pe unde le e lor mai la îndemână. Sunt multe zone în Câmpulung unde oamenii sunt obişnuiţi să meargă pe stradă, pentru că aleile pietonale sunt adesea ocupate de maşini. Cei care nu au de gând să-şi pună viaţa în pericol se strecoară pe unde pot, iar, de cele mai multe ori, sunt nevoiţi să facă slalom printre maşinile parcate, copaci şi stâlpişori. De cealaltă parte, conducătorii auto spun că nu sunt suficiente locuri de parcare.
Pentru muscelenii care folosesc frecvent trotuarele dintre Liceul „Dan Barbilian” şi fosta autogară, să facă slalom printre maşini a devenit o rutină. Şi asta pentru că mulţi şoferi îşi parchează maşinile pe trotuar. Aşa că aceştia trebuie să se descurce cum pot. Sunt destul autoturisme lăsate în această zonă care ocupă aproape în totalitate spaţiul destinat pietonilor, iar câmpulungenii nu au altă soluţie decât să se şteargă de ele sau să continue pe carosabil.

Sindromul parcării „unde vrea muşchiu’ meu”, în spatele Primăriei
Dacă în zona dintre „Dan Barbilian” şi autogară te mai descurci ca pieton printre şirul de maşini lăsate pe trotuar, printre care şi ale celor care locuiesc la case, cu curţi generoase, unde încap câteva autoturisme, ce ne facem cu trotuarele de pe Emilian Paveliu?! Străduţa din spatele Primăriei, care urcă pe lângă Judecătorie şi Poliţie, e veşnic plină cu maşini parcate pe trotuarele de pe partea cu blocurile. Pe acolo chiar n-ai pe unde trece ca pieton, dar să mai ai un cărucior cu bebe sau să fie un bătrân cu bastonul! Şi mai grav este că, dacă e solicitată o ambulanţă, nu are cum să ajungă la una din cele două scări în prelungirea “blocului rechinilor”. Sunt şoferi, cu obrazul ca talpa pantofului, care-şi prăvălesc maşinile, de nu poţi înainta nici măcar pe spaţiul verde. Şi când te gândeşti că, la distanţă de câţiva zeci de metri, sunt sediile a două Poliţii, care ar trebui să vegheze la respectarea regulilor şi să sancţioneze şoferii indisciplinaţi, angajaţii lor fac acelaşi lucru, parchează pe trotuar.
Ca să-i disciplineze forţat pe şoferi să nu mai parcheze pe trotuare, administraţia ar trebui să pună bolarzi, iar în spatele Primăriei, şi borduri înalte, dar să refacă şi trotuarul, care are asfaltul măcinat. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!