10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Când amenajează parcările, ADP trebuie să umple şi beciurile care au fost sub garajele demolate

Primăria a demarat, anul trecut, operaţiunea de demolare a garajelor şi boxelor construite pe domeniul public, începând cu cartierele Grui şi Vişoi. Unele zone din care au dispărut garajele vor face parte din proiecte de amenajare spaţii verzi şi de joacă, dar şi parcări, iar în alte zone, vor fi realizate doar locuri pentru maşini.
De anul trecut încoace, ADP a adunat basculante întregi de mizerii pe care câmpulungenii le-au scos din garaje şi le-au depozitat lângă tomberoane. Tonele de gunoaie au provenit mai ales de la cei care foloseau garajul ca magazie, boxă, atelier de reparaţii auto şi orice altceva, dar nu loc în care să-şi adăpostească autoturismul. După desfiinţare, muncitorii ADP trebuie să lucreze la amenajarea în parcări a spaţiilor pe care au fost garajele.
La sfârşitul săptămânii trecute, o echipă ADP a trebăluit în parcarea din spatele blocului B2, care porneşte din staţia taxi, de la turn şi până vizavi de fostul cinematograf “Balada”. Spaţiul este proaspăt asfaltat şi marcat, dar, după ce au fost demolate mai multe garaje şi terase, amenajate pe domeniul public, au rămas parcele fără covor asfaltic. Pe dreapta, la intrarea din I.C. Brătianu, unde sunt tomberoanele pentru gunoi, a fost amenajat un miniscuar în care vor fi plantate flori.
„Forţăm să pornim staţia de asfalt să mai facem din parcările mai micuţe, pe la blocuri, pe unde s-au demolat garaje. Ne-am apucat în spate la blocul B2, în spatele fostei farmacii de la “Balada”. Au rămas porţiuni de asfaltat, în locurile unde au fost garaje, mai erau câteva terase. Facem partea de borduri şi betoane până dăm drumul, pe 15 martie, la staţie, ca după să avem front să turnăm asfalt.”, ne-a spus Bogdan Pătru, directorul ADP, despre schimbările din spatele blocului B2.
Vineri, 4 martie, muncitorii s-au mutat la intersecţia străzilor Dumitru Lazea şi George Topârceanu, unde un pâlc de 11 garaje, amenajate pe două rânduri, au fost desfiinţate de foştii proprietari, iar locul va fi nivelat şi asfaltat, ca locatarii să-şi poată ţine maşinile pe spaţii civilizate. Numai că, în acea zonă, sunt foarte multe platforme pe care au fost garaje, care au şi beciuri dedesubt, care trebuie umplute, operaţiune care lungeşte procesul de amenajare a zonei. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!