37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Viceprimarul Zaharia a pierdut toate atribuţiile legate de ADP, Edilul, Pieţe şi şcoli. Se ocupă, în schimb, de Muzeu şi Bibliotecă

În această săptămână, primăriţa Elena Lasconi a revizuit domeniile pe care i le dăduse în responsabilitate viceprimarului liberal Nicolae Zaharia. Singurele atribuţii pe care le mai are acesta sunt legate de Muzeul Municipal şi Biblioteca Municipală „Ion Barbu”, pierzându-le pe cele care făceau din PNL partidul care conducea, practic, Câmpulungul. Liberalii, prin viceprimarul lor, controlau domeniile cheie ale administraţiei locale: ADP, Edilul, Pieţele şi şcolile. Ruperea neoficială a parteneriatului încheiat în octombrie 2020, între USR şi PNL, pentru susţinerea lui Nicolae Zaharia la funcţia de viceprimar, a avut ca efect diminuarea rolului jucat de vice în echipa de conducere a Primăriei. Elena Lasconi nu mai are nevoie de serviciile lui Zaharia, după ce şi-a pierdut încrederea în el, ca urmare a partizanatului făcut de acesta cu prefectul Radu Perianu.

  • Dintr-un rol cheie în administraţia publică, Zaharia a rămas cu unul de „umplutură”   

„Atribuţiile profesionale” pe care Elena Lasconi i le-a delegat viceprimarului Nicolae Zaharia, printr-o dispoziţie din 12.11.2020,

făceau din liberal un om important în administraţia publică locală. La negocierile cu primăriţa şi USR, liberalii au obţinut domeniile care îi făceau extrem de vizibili: ADP, serviciu care cuprinde tot ce ţine de administrarea domeniului public, Edilul, Pieţele şi şcolile. „Să zică mersi că i-am lăsat spitalele!”, se umflau în pene  liberalii, că n-au pus mâna şi pe acest domeniu care, într-un final, a ajuns la PSD.

„În baza dispoziţiei menţionate anterior, Nicolae Zaharia, viceprimarul municipiului Câmpulung, coordonează şi îndrumă următoarele societăţi, servicii şi unităţi cuprinse în organigrama aparatului de specialitate al primarului şi al serviciilor publice de specialitate ale Consiliului Local: Serviciul Public de Administrarea Domeniului Public şi Privat – ADP Câmpulung, unităţile de învăţământ de pe teritoriul administrativ al municipiului Câmpulung, SC Edilul CGA SA, SC Pieţe Servicii Comunitare Muscel SRL.

De asemenea, domnul viceprimar Nicolae Zaharia respectă delegările primite prin alte H.C.L.-uri sau dispoziţii ale doamnei primar, care nu sunt contrare acestei dispoziţii. În cazul lipsei din instituţie a doamnei primar, atribuţiile acesteia vor fi preluate de domnul viceprimar Nicolae Zaharia.”, ni s-a răspuns de la Primărie în momentul în care am solicitat lămuriri despre sarcinile secundului primăriţei Elena Lasconi.

ADP-ul a constituit atribuţia principală şi cea mai importantă graţie domeniilor care trebuiau gestionate: întreţinerea drumurilor şi străzilor (atât prin turnarea de covoare asfaltice, cât şi prin plombe, reparaţii ale trotuarelor, pavaje, etc.), salubritate (curăţenia în oraş), întreţinerea spaţiilor verzi, administrarea parcărilor, pază, siguranţa circulaţiei, prin lucrările specifice, ecarisaj (ridicarea câinilor), administrarea cimitirului şi prestarea de servicii funerare, administrarea stadionului. Toate aceste servicii, care stârnesc cele mai dese nemulţumiri şi sesizări, s-au aflat, până zilele trecute, în subordinea directă şi responsabilitatea viceprimarului Nicolae Zaharia.

  • Elena Lasconi: „Viceprimarul este cea mai mare dezamăgire a mea”

Comportamentul liberalilor care i-au dat de înţeles primăriţei Elena Lasconi că alianţa USR-PNL este „moartă” a produs urmări şi asupra relaţiei acesteia cu Nicolae Zaharia. Şi el participant la conferinţa de presă a prefectului, unde liberalii locali s-au dat de gol că au ştiut de stratagema lui Perianu înainte de deschiderea acţiunii în instanţă, cu consecinţa opririi lucrărilor pe Bulevardul „Pardon”. Asta deşi ei îi spuneau Elenei Lasconi că habar nu aveau ce pune la cale prefectul.

„Mi-am dat seama că am fost minţită şi în această situaţie. Eu am avut o discuţie cu ei şi ei mi-au spus că n-au ştiut absolut nimic. Dar când vine prefectul la Câmpulung… chicoteşti, râzi, spui că, de fapt, nu este nicio alianţă. David a spus că el nu ştie de vreo alianţă cu USR. Viceprimarul stă şi se uită şi nu spune nimic, în condiţiile în care ştie toate discuţiile. Viceprimarul este cea mai mare dezamăgire a mea. Eu am crezut că este un om cu coloană vertebrală, vorbeşte coerent, îmbrăcat frumos, profesor. Dar el pentru mine este cea mai mare dezamăgire. El era colegul meu de bancă, de uşă, ştia toate discuţiile şi a tăcut mâlc atunci când prefectul a spus că am modificat proiectul, că am făcut aia, că am făcut ailaltă. (…) Când am venit de la Prefectură, am avut o discuţie cu viceprimarul şi i-am spus care este situaţia. El mi-a spus că a vorbit cu prefectul şi că i-a comunicat prefectului că este foarte important să terminăm bulevardul. Aşa mi-a spus. Eu nu-i mai cred. Eu am avut încredere şi cred că am fost un partener onest.”, a declarat Elena Lasconi aseară, la emisiunea de la Clar TV.

  • Începând din această săptămână, domnul viceprimar se ocupă de Bibliotecă şi Muzeu

Destrămarea parteneriatului politic are, ca primă urmare, pierderea tuturor atribuţiilor deţinute de viceprimar. Acesta primeşte, totuşi, în grijă două domenii noi, apropiate de pregătirea sa de bază. Profesorul Nicolae Zaharia va coordona Biblioteca şi Muzeul.

„Până în această săptămână, domnia sa avea foarte multe atribuţii. Începând din această săptămână, domnul viceprimar se ocupă de Bibliotecă şi Muzeu.”, a anunţat Elena Lasconi, care se va ocupa direct de cele patru mari domenii preluate de la Zaharia. Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!