11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Un segment al drumului expres Piteşti-Craiova ar trebui deschis în primăvară

O porţiune importantă a drumului expres Piteşti-Craiova ar trebui deschis în această primăvară. Segmentul de drum este importantă din punct de vedere al circulaţiei pe actualul drum, deoarece urmează să ocolească oraşele Balş şi Slatina, segmente pe care se circulă foarte greu din cauza aglomeraţiei.

Lucrările la Tronsonul 2 al Drumului Expres DX12 Craiova-Piteşi au fost reluate, iar deschiderea circulaţiei pe cei circa 40 de kilometri care ar reprezenta practic o variantă de ocolire pentru Balş şi Slatina ar urma să se facă în primăvară, informează gds.ro. Până atunci, mai sunt câteva puncte cheie unde se lucrează intens, unul fiind podul foarte lung peste Olt la sud de Slatina. De pe întreg lotul de circa 40 de kilometri care va ocoli Balşul şi Slatina, tronson ce ar trebui să fie deschis peste câteva luni, cea mai impresionantă lucrare este Podul peste Olt şi peste balta Milcov la Sud de Slatina.

Podul peste Olt are o deschidere centrală de circa 70 de metri, iar el practic se continuă cu un viaduct cu o lungime totală de peste 1,7 kilometri cu 38 de deschideri mai mici care „urcă” drumul expres mai departe pe dealul din capătul luncii, la sud de Slatina. În prezent, pe lângă lucrările de montare a parapetelor, a panourilor fonoabsorbante pe laterale şi marcaje, constructorul român UMB mai lucrează la un capăt la zidul de sprijin şi legătura viaductului cu restul drumului expres. Podul peste Olt şi peste balta Milcov la Sud de Slatina, cea mai impresionantă lucrare de pe întreg Drumul Expres. Poate cea mai impresionantă lucrare de pe întreg Drumul Expres Craiova-Piteşti este Podul peste Olt şi peste balta Milcov la Sud de Slatina.

(foto: Facebook/Asociaţia Pro Infrastructură)

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!