27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Prefectul Radu Perianu: „Spitalul Câmpulung chiar are probleme, nouă medici şi asistente sunt în izolare pentru că au COVID”

În cadrul conferinţei de presă a PNL Argeş, de miercuri, 26 ianuarie, alături de preşedinta organizaţiei, Alina Gorghiu, au fost prezenţi în faţa jurnaliştilor preşedintele PNL Piteşti, Mihai Coteţ şi prefectul Radu Perianu, care este şi secretarul PNL Argeş.

Pe lângă subiectele politice au fost abordate şi probleme de administraţie, inclusiv cea a Spitalului Câmpulung, care se confruntă cu un deficit de medici ATI. Dar, se pare că aceasta este accentuată de numărul mare de cadre medicale infectate cu coronavirus. Aşa cum a transmis prefectul Radu Perianu, miercuri, la unitatea spitalicească de la Câmpulung erau nouă persoane din cadrul medicilor şi asistentelor în izolare din cauza infectării cu COVID-19.

„Eu am explicat şi nu o să obosesc să o spun de fiecare dată, în ipoteza în care oricine are nevoie, din zona Câmpulung de tratament de acest gen, de terapie intensivă, acest tratament va fi asigurat de Spitalul Judeţean, tratament care apare doar în anumite situaţii, care nu este un tratament care, să zicem, că e la ordinea zilei, Doamne fereşte. După cum ştiţi, am avut o şedinţă cu toţi managerii de spitale când s-a luat decizia detaşării medicului ATI de la Câmpulung. Directorul medical de acolo a spus că e ok, doar că, în ceea ce priveşte naşterile persoanelor cu COVID trebuie asigurată de către Spitalul Judeţean. Şi am întrebat Spitalul Judeţean dacă îşi asumă această sarcină, bineînţeles că răspunsul a fost da, deoarece, majoritatea cazurilor grave de la Câmpulung erau oricum transferate la Spitalul Judeţean Argeş, asta pe de o parte. S-a organizat şi un concurs pentru ocupare locului de medic ATI, acest concurs a fost luat de un domn care îşi va începe activitatea de la 1 februarie. Distanţa nu e chiar aşa mare. E ştiu că în contractul de muncă e stipulată începerea activităţii de la 1 februarie, nu ştiu ce probleme familiare are, sper să şi le rezolve. Aş vrea să mai fac o precizare că spitalul Câmpulung chiar are probleme şi are probleme pentru că în ultimele două zile, nouă medici şi asistente sunt în izolare pentru că au COVID.”, a spus prefectul Radu Perianu, care a îndemnat la respectarea măsurilor de protecţie. Isabela Filip

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!