23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Elena Lasconi: „Pentru mine, Consiliul Judeţean nu există. În ultimii şase ani, nu a ajutat Câmpulungul cu mai nimic”

În vederea închegării unui buget care să-i susţină planuri ce nu beneficiază de finanţare suficientă sau, pur şi simplu, de finanţare, primăriţa Elena Lasconi a mers, săptămâna trecută, la Consiliul Judeţean, de unde s-a întors dezamăgită. O parte din dezamăgire şi-a manifestat-o la o emisiune realizată la o televiziune din Piteşti, unde, printre temele legate de activitatea la Primărie, şefa Executivului a fost întrebată de bani. Răscolită cu un subiect sensibil şi sub imperiul dialogului eşuat cu autorităţile de la judeţ, Elena Lasconi a lansat un comentariu îndrăzneţ, cu accente de declaraţie de război. Maniera în care dă de garduri cu aleşii municipali, acuzaţi de o complicitate periculoasă în dauna Câmpulungului, s-a repetat şi cu şefia CJ Argeş, acuzată de alt fel de sabotaj prin înverşunarea de a nu aloca fonduri municipiului.

„Taxele şi impozitele plătite de câmpulungeni nu cred că ajung ca să se desfăşoare o activitate normală în Primărie”

A fost suficient ca moderatoarea dialogului să pună degetul pe rană şi anume insuficienţa fondurilor pentru susţinerea calendarului investiţional al Câmpulungului, că primăriţa şi-a luat prin surprindere auditoriul cu următoarea declaraţie. „Pentru mine, Consiliul Judeţean nu există. Consiliul Judeţean nu a ajutat Câmpulungul, în ultimii şase ani, cu mai nimic. Şi anul acesta o să avem zero lei alocaţi. Anul trecut, la fel. Probabil, este şi o chestiune politică. Nu probabil, sigur este. Şi când îi văd că fac conferinţe de presă şi se bat cu pumnul în piept că ei vor binele… Ei nu vor binele nimănui în afară de binele lor. Nu vor niciun bine. Credeţi-mă pe cuvânt!”, a declarat Elena Lasconi.
Primăriţa Câmpulungului a confirmat discuţiile purtate la Consiliul Judeţean, iar concluzia dialogului aceasta este: „Consiliul Judeţean nu există. Practic, nu mă bazez pe nimic de la stat. Taxele şi impozitele plătite de câmpulungeni nu cred că ajung ca să se desfăşoare o activitate normală în Primărie. Mă bazez 100% – şi acesta este focusul meu – pe fonduri europene. Sper ca oamenii să înţeleagă, s-ar putea ca rezultatele să nu se vadă în acest mandat toate, dar multe proiecte vor fi începute. Foarte multe! Sunt lucruri care nu depind de mine. Când îţi analizează cineva dosarul… Sunt lucruri care nu ţin de mine şi asta este frustrant. Dar eu sper să înţeleagă (n.r. oamenii), pentru că eu doar pe asta mă bazez. În rest, pe nimic.”, a mai spus Elena Lasconi.

„Politicienii de paie” n-o vor împiedica să se bucure de realizări

Întrebată dacă, până la sfârşitul mandatului, va reuşi să genereze schimbări vizibile în municipiul pe care îl conduce, primăriţa este convinsă că nu trebuie să aşteptăm anul 2024 pentru a sesiza îmbunătăţirea imaginii Câmpulungului. „Anul acesta se va întâmpla. Când toate plângerile penale… DNA-uri… care mi s-au făcut de tot felul de “deosebiţi” anul trecut, în acest an, îmi vor mânca toată energia răspunsul la ele. Dar, în acest an, în care eu o să-mi consum energia cu asta şi, probabil, or să se gândească toţi aceşti politicieni de paie, din punctul meu de vedere, că eu n-o să mă pot bucura de ceea ce o să realizăm în Câmpulung, ei bine, vă spun că 100% mă voi bucura numai de ce o să se întâmple în Câmpulung. Pentru că Bulevardul „Pardon” o să fie gata, pentru că o să fie cinci spaţii ca nişte parcuri, cu locuri de joacă, cu locuri de odihnă, plus alte două, plus alte şase. În total, vor fi 13 care vor arăta wow. Cinci dintre ele sunt foarte mari şi vor avea, din punctul meu de vedere, supervizibilitate. Cred că vor fi mult mai tari decât tot ce am văzut noi prin Braşov, Bucureşti, Timişoara ş.a.m.d. Nici dumneavoastră nu aveţi aici, la Piteşti, ce o să avem noi la Câmpulung. Încet-încet o să le facem pe toate. Acestea vor fi doar în acest an.”, a încheiat primăriţa Lasconi. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!