19.6 C
Campulung Muscel
02/07/2022

Subprefectul Lucian Ionescu, înlocuit cu social-democratul Bogdan Ionuţ Minciunescu

În cadrul şedinţei de Guvern de miercuri, 12 ianuarie, a fost adoptată o hotărâre prin care au fost eliberaţi din funcţii doi prefecţi şi 10 subprefecţi. Totodată, au fost numiţi cinci prefecţi şi 15 subprefecţi. În acelaşi timp, Lucian Bode, ministrul de Interne, a precizat că au rămas 16 prefecţi, care trebuie numiţi în şedinţele viitoare ale Executivului, 13 de la PSD, doi de la PNL şi unul de la UDMR.
Printre cei nominalizaţi în Monitorul Oficial din 12 ianuarie este şi câmpulungeanul Lucian Ionescu, care a fost eliberat din funcţia de subprefect al judeţului Argeş. De partea cealaltă, Ionuţ Bogdan Minciunescu, de la Mioveni, a fost numit subprefect al Argeşului.
Dacă se va respecta protocolul stabilit, a doua funcţie de subprefect al Argeşului va reveni PSD, câmpulungeanul Ciprian Neculăescu fiind nominalizat de filiala judeţeană s-o ocupe.

Ieri, subprefectul Bogdan Minciunescu a depus jurământul

Bogdan Minciunescu vine la Prefectură din postura de consilier local PSD la Mioveni. Este licenţiat în Inginerie, Ştiinţe Economice şi Drept, de 15 ani fiind angajat numai în cadrul Grupului Renault – Dacia, acolo unde este responsabil cu digitalizarea în cadrul Grupului Renault.
Ieri, 13 ianuarie 2022, a depus jurământul în prezenţa prefectului Radu Perianu, a celuilalt subprefect, Dragoş Predescu şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Mânzână, la eveniment fiind prezente puţine persoane, date fiind restricţiile din cauza pandemiei de coronavirus. În perioada următoare se aşteaptă înlocuirea celuilalt subprefect de la PNL, Dragoş Predescu, cu o altă persoană de la PSD, câmpulungeanul Ciprian Neculăescu, susţinut de partid pentru acest statut.

Fostul subprefect Lucian Ionescu: „În PNL Argeş există un fenomen de canibalizare cauzat de orientările pe care le-am avut la congres, care se desfăşoară cu zâmbetul pe buze!”

Bogdan Minciunescu l-a înlocuit pe Lucian Ionescu, care a ajuns prima dată la Prefectura, la începutul anului 2020, ca şef de Cancelarie a prefectului de atunci, Emanuel Soare, exact când a debutat pandemia de coronavirus. La începutul lui 2021 a fost numit subprefect şi, în septembrie, anul trecut, în urma demiterii prefectului Emilia Mateescu, a preluat atribuţiile de prefect, până a ajuns în fruntea Prefecturii Radu Perianu, o lună mai târziu. La încheierea acestei etape, Lucian Ionescu a ţinut să transmită:
„Mulţumesc pentru colaborare! În urmă cu aproape doi ani, mi-am început activitatea administrativă în cadrul Prefecturii Argeş, la Cancelaria prefectului Emanuel Soare. În cei aproape doi ani, am îndeplinit, pe rând, funcţia de director al Cancelariei prefectului, subprefect şi, pentru aproape două luni, care s-au suprapus cu valul 4 al pandemiei, am avut şi atribuţii de prefect. Astăzi (n.r. 12 ianuarie 2022), în urma Hotărârilor de Guvern de înlocuire a mea cu un nou subprefect desemnat de PSD, închei acest capitol din cariera mea profesională mulţumindu-le tuturor colaboratorilor din instituţii, din presă, din societatea civilă şi tuturor celor cu care m-am intersectat în această perioadă. Vreau să le mulţumesc într-un mod aparte colegilor din Instituţia Prefectului şi să-i asigur de toată preţuirea mea.
Vă spun tuturor că angajaţii Prefecturii sunt oameni bine pregătiţi profesional, oameni de ispravă, oameni care, prin conjunctura de a lucra într-o instituţie de prim rang, la nivel judeţean, care este destul de expusă din punct de vedere al vizibilităţii şi care desfăşoară activităţi foarte importante pentru Argeş, poartă pe umeri o mare responsabilitate. Important este modul cum sunt coordonaţi! Vreau să-i asigur pe argeşeni că, în toată această perioadă, mi-am dat toată silinţa şi m-am folosit de toată priceperea şi energia mea pentru ca Argeşul să traverseze cu bine această perioadă de doi ani, perioadă care a fost una extrem de grea pentru noi toţi. Vreau să-i asigur pe câmpulungeni că am făcut toate eforturile să-i reprezint cu cinste în această funcţie şi că problemele lor au reprezentat o prioritate pentru mine. Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, dar şi tuturor celor care m-au criticat!
Pentru că am fost numit politic în funcţia de subprefect, vreau să fac câteva remarci şi din acest punct de vedere. Încă de când s-a parafat coaliţia de guvernare PNL – PSD, a apărut informaţia că voi fi schimbat, cauza fiind algoritmul de împărţire al funcţiilor între PNL şi PSD. Însă, lăsând la o parte aşa zisul algoritm politic, nu pot să nu remarc un fapt concret, acela că, în urmă cu aproape un an, PNL avea doi reprezentanţi în conducerea Prefecturii, pe domnul Emanuel Soare şi pe mine, iar acum are tot doi, doar că nu mai sunt eu şi domnul Soare, ci sunt doi colegi ai noştri. E evident că în PNL Argeş există un fenomen de canibalizare cauzat de orientările pe care le-am avut la congres, care se desfăşoară cu zâmbetul pe buze! Şi acest lucru cred că reprezintă un pericol pentru viitorul PNL! Sper ca noua conducere să-mi demonstreze, în timp, că mă înşel! Am dubii!
Pe 9 noiembrie, având funcţia de subprefect, am făcut o postare publică (se poate găsi pe wall-ul profilului meu de Facebook), prin care afirmam că nu sunt de acord cu această alianţă de guvernare şi că eu consider că este împotriva firii. Poziţia mea de atunci şi până acum nu s-a schimbat nici măcar un milimetru, lucru care îmi uşurează plecarea din această poziţie guvernamentală. În continuare, consider că această alianţă de guvernare este o greşeală pe care PNL o va deconta în viitor. PNL a promis alegătorilor un Guvern de dreapta, iar PSD nu trebuie niciodată subestimat! În ceea ce mă priveşte, în perioada viitoare, mă voi concentra pe activitatea profesională, cel mai probabil, mă voi întoarce în mediul privat. Cu privire la activitatea politică, am să analizez cu atenţie şi am să decid, fără să mă pripesc, care va fi direcţia pe care o voi urma! Mulţumesc tuturor!” “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!