21.3 C
Campulung Muscel
02/07/2022

În martie, Blidaru află dacă pierde sau nu mandatul de consilier

La sfârşitul lunii martie, consilierul local PSD Şerban Mărgărin Blidaru are termen în procesul în care a contestat starea de incompatibilitate stabilită de Agenţia Naţională de Integritate. Dosarul în care Blidaru contestă raportul de evaluare ANI se va judeca pe 30 martie 2022, de către completul de Contencios Administrativ şi Fiscal al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Conform comunicatului Agenţiei Naţionale de Integritate, din 23 aprilie 2019, „în perioada 24 iunie 2016 – 28 septembrie 2017, a deţinut şi exercitat simultan (n.r. Şerban Mărgărin Blidaru) funcţia de viceprimar şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local în Consiliul de Administraţie al Şcolii de Muzică Câmpulung, încălcând dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d, din legea nr. 161/2003”. Altfel spus, funcţia lui Blidaru de viceprimar din acea perioadă a fost incompatibilă cu cea de membru al Consiliului de Administraţie al Şcolii de Muzică.
După ce a fost înştiinţat asupra stării conflictuale în care s-a aflat, alesul local a contestat raportul ANI, dar Curtea de Apel Piteşti, care a analizat cauza, i-a respins cererea. După pronunţarea din 7 octombrie 2019, Blidaru s-a adresat Înaltei Curţi.
Dacă Mărgărin Blidaru pierde procesul cu ANI, va trebui să părăsească Consiliul Local, urmând să fie a treia schimbare pe care o va face PSD în Legislativul Câmpulungean. Prima a fost anul trecut, după ce Liviu Ţâroiu a fost condamnat penal, în locul lui intrând Gabriel Neacşu. Următoarea mişcare ar urma să se producă în curând, când este programată numirea lui Ciprian Neculăescu, nominalizat de PSD pentru funcţia de subprefect. Următorul pe lista social-democraţilor care se pregăteşte să intre în Legislativul municipal este Sergiu Cicu. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!