27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Situaţie ingrată la Rucăr: ţi se aprobă branşarea la gaz, dar nu poţi să spargi strada asfaltată cu fonduri UE

În loc să se bucure că s-au văzut cu asfaltul în dreptul porţilor, unii dintre rucăreni simţ gustul mâhnirii atunci când sunt împiedicaţi să întreprindă lucrări proprii. În cazul pe care îl vom prezenta, are dreptate şi petentul, care vrea să-şi racordeze locuinţa la gaze, dar are dreptate şi Primăria, care nu permite spargerea unei străzi reparate cu fonduri europene, care n-a fost încă recepţionată. Doleanţa unui angajat al şcolii de la Rucăr a fost purtată în plenul Consiliului Local de un ales de la Pro România, Radu Benţea, abordat chiar în ziua şedinţei de cetăţeanul care i-a povestit impedimentul cauzat de autorităţile interesate să protejeze o investiţie susţinută dintr-o finanţare nerambursabilă.

Dulamă: „Abia aşteaptă să dăm scris: primarul şi vicele au aprobat tăierea asfaltului. Când o veni A.F.I.R.-ul, va zice: Uite, dracul aici e! Noi suntem fata mare!”

La întrunirea ordinară a lunii decembrie, consilierul local Radu Benţea a expus solicitarea paznicului şcolii, Nae Nicolaescu, pentru care insista să obţină un răspuns de la autorităţi, ca să ştie ce-i comunică omului. „Chiar astăzi m-a abordat şi, mâine, dau iar nas în nas cu el şi trebuie să pun problema. I s-a aprobat dosarul de branşare la gaze. Şi se loveşte la Primărie de faptul că nu i se dă avizul de a săpa. Trebuie să taie în jur de 60-70 cm de asfalt. Eu ştiu care este problema cu asfaltul. Problema este că la alţii s-a putut şi la el, nu.”, a prezentat oful reclamantului alesul de la Pro România.
„Probabil că n-a ştiut că asfaltul pe strada Valea Poienii este cu fonduri europene.”, a replicat scurt primarul Ionel Dulamă. „S-a referit la vecini de-ai lui de acolo.”, a completat alesul de la Pro România. „O să discutăm cu băiatul de la Morani (n.r. firma executantă a lucrării de asfaltare), ca să găsim o soluţie ca ei să repare. E o problemă pe care încercăm s-o rezolvăm. E greu să dau aprobare să taie un asfalt nerecepţionat. Ei abia aşteaptă să dăm scris la Morani: primarul şi vicele au aprobat tăierea asfaltului. Vor spune: nu vă mai dăm garanţie! Când o veni A.F.I.R.-ul, va zice: Uite, dracul aici e! Noi suntem fata mare! O să încerc să-l ajut pe Nae Nicolescu, chiar o să merg să vorbesc cu el, să vedem ce soluţie găsim cu cei de la Morani. Poate domnul vice să intervină un pic la şeful de la Morani.”, a precizat Ionel Dulamă.
Trezindu-se în braţe cu răspunderea scoaterii din impas a cetăţeanului, viceprimarul Ion Pârnuţă, la adresa căruia colegii au început să chicotească pe seama prieteniei cu şefii firmei braşovene care a asfaltat drumurile, cel indicat de primar aproape că a refuzat sarcina. „După aia zice că cine ştie ce mai facem.”, a bombănit vicele. „Am văzut în alte părţi, unde conducta a fost sub asfalt, că nu s-a tăiat, s-a săpat cumva sub el.”, a servit o alternativă a spargerii asfaltului liberalul Genel Lupu. „Nu este o soluţie. Nu mai ai cum să bagi materialul dedesubt. Se lasă, pentru că n-ai cum să mai compactezi.”, a pus punct discuţiilor consilierul care le-a deschis.
Pe 17 iulie 2019, autorităţile de la Rucăr au încheiat contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a 13 drumuri cu o firmă din Braşov, Morani Construct SRL, reprezentată prin administratorul Crinu Alexoi, la un preţ de 4.981.985,50 lei. Cele 13 străzi – Păpuşa, Valea Poienii – parţial, Valea lui Andreiaşi, Bulevardul Nou, Industriaşilor, Spitalului, Căpitanului, Valea lui Ecle, Lemnarilor, Peste Vale – parţial, Poarta Câmpului, Scărişoara, Bunea – au putut fi reparate graţie finanţării europene asigurate prin A.F.I.R. Târgovişte.
Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!