27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Construcţia capelei la Biserica Valea Pechii a obligat autorităţile să aloce fonduri de trei ori, anul trecut

Două dintre locaşurile de cult de la Schitu Goleşti au beneficiat de un supliment financiar, la sfârşit de an, în completarea sumelor alocate în primăvară, când s-a aprobat bugetul local. Primăria a repartizat tuturor bisericilor, indiferent de cultul religios reprezentat, un sprijin în limita posibilităţilor locale. Suma rezervată în buget parohiilor de pe cuprinsul comunei s-a cifrat la 50.000 lei, care au fost împărţiţi astfel. Bisericile Ortodoxe Lăzăreşti şi Valea Pechii au primit câte 17.000 lei. 4.000 lei au fost repartizaţi Bisericii Ortodoxe Loturi, aceeaşi sumă fiind atribuită Bisericii Penticostale. Biserica Evanghelică Schitu Goleşti a beneficiat de 8.000 lei.
Locaşurile de cult cărora li s-au acordat cele mai mari finanţări au obţinut o completare a sumelor, pe 23 noiembrie 2021, când aleşii au fost de acord ca Biserica Lăzăreşti să fie ajutată cu încă 4.100 lei, iar cea din Valea Pechii, cu 14.900 lei. Astfel, alocările totale pentru cele două parohii au ajuns la 21.100 lei, respectiv 31.900 lei.
În plen, primarul Tudorel Vasile Miriţă a explicat de ce a fost nevoie de asigurarea acestui necesar ivit la final de an. „La Schitu Goleşti avem două categorii de preoţi ortodocşi. Unii care consumă mai mult decât li se alocă şi alţii care renunţă la ceea ce li s-a alocat. Pentru finalizarea lucrărilor de la capela Bisericii Lăzăreşti s-au achiziţionat materialele de construcţii necesare. Aici avem o restanţă de 4.100 lei. La Biserica Valea Pechii avem în construcţie acea capelă, pentru care este nevoie de mai mulţi bani. Pentru că vine iarna, trebuie să ne grăbim, dar este nevoie de bani. Vrem să ridicăm şi această capelă, iar grupul sanitar să fie funcţional. Propunerea noastră este să suplimentăm cu suma de 14.900 lei fondurile pentru Biserica Valea Pechii. Pentru Biserica din Loturi se renunţă la suma de 4.000 lei.”, a arătat şeful Executivului. Din partea Consiliului Local a existat propunerea ca preotul de la Loturi, care nu a folosit banii anul trecut, să fie ajutat în 2022 cu o sumă mai mare.
La ultima dezbatere din an, consumată pe 22 decembrie 2021, Biserica Valea Pechii a primit încă 10.000 lei, fondurile cu care a fost ajutată de administraţia locală anul trecut ajungând la 41.900 lei. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!