20.7 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Şeful de Post, la „raport” în faţa primarului şi consilierilor locali de la Schitu Goleşti

La şedinţa Consiliului Local din 23 noiembrie 2021, aleşii locali şi primarul din comuna Schitu Goleşti l-au invitat pe şeful de Post al Poliţiei din comună, agentul şef Alexandru Ghica, să le prezinte un raport de activitate, cu privire la starea de infracţionalitate din zona de competenţă. Acesta s-a prezentat cu informarea întocmită pe categorii de acţiuni, prezentând-o în cadrul dezbaterii şi răspunzând la întrebările primite.

Un Șef de Post şi un singur ajutor

Numărul personalului care acţionează pe raza comunei este redus, în raport cu suprafaţa deservită şi cu volumul de muncă. La o comună cu peste 15% cetăţeni de etnie romă, chiar dacă organigrama prevede trei posturi de poliţişti, sunt numai două persoane.
„În momentul de faţă, sunt singurul care instrumentează dosarele de cercetare penală în comuna Schitu Goleşti, am un singur ajutor!” şi-a început raportul agentul şef. Acesta a continuat, menţionând că, „de la începutul anului 2021, s-a intervenit la 113 apeluri semnalate de Sistemul Naţional Unic de Apeluri de Urgenţă 112, din totalul de 683 de apeluri înregistrate la nivelul Secţiei de Poliţie. Au fost înregistrate 10 apeluri telefonice de la cetăţeni, dintr-un total de 93 de apeluri înregistrate la Secţia de Poliţie”.
Acelaşi raport ne informează că au fost organizate activităţi de pregătire antiinfracţională cu elevii din şcolile de pe raza localităţii Schitu Goleşti, fără a se preciza concret numărul lor.

15 posesori de câini periculoşi şi 3 cereri de autorizare pentru procurare de arme letale într-o comună cu 5.133 de locuitori

Poliţistul aminteşte în comunicarea sa că există pe raza localităţii trei persoane fizice care au solicitat avizarea cererilor de autorizare a procurării de arme letale şi 15 posesori de câini periculoşi, a căror supraveghere cade tot în sarcina poliţiştilor.
„Au fost executate 165 de misiuni de patrulare. Au fost aplicate 171 de sancţiuni contravenţionale şi s-au retras 5 permise de conducere.”, a mai raportat agentul şef Alexandru Ghica.
Şi cifrele continuă să curgă cu 39 de mandate de aducere emise de către organele judiciare; 7 accidente de circulaţie instrumentate; 47 de petiţii pe probleme conflictuale; 180 de cereri diverse de la persoane fizice şi juridice; 2 dosare de punere sub interdicţie; 55 de dosare penale soluţionate, dintre care 20 cu autori necunoscuţi.
Una dintre întrebări, în cadrul întrunirii, a venit din partea consilierului local Constantin Balcă, interesat să afle care este legătura dintre poliţist şi firma de pază, neprecizându-se numele acesteia. Răspunsul poliţistului a venit prompt: „Fiind o firmă privată, îşi asigură activitatea pe cont propriu. Când au fost solicitaţi, ne-au sprijinit”.
În cifre, activitatea poliţiştilor din comuna Schitu Goleşti pare fructuoasă, dar nu ştim cât de mulţumiţi au fost auditorii raportului sau cât de mulţumiţi sunt cetăţenii comunei. Ovidiu POPESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!