Autorităţile de la Schitu Goleşti au primit o scrisoare de intenţie din partea unui investitor interesat să construiască un parc fotovoltaic în comună. Terenul a fost identificat, rămâne ca administraţia să-i rezolve situaţia juridică, întrucât imobilul face obiectul unui contract de concesiune. Chiar dacă nu foloseşte suprafaţa respectivă, acoperită de vegetaţie sălbatică, concesionarului îi convine să plătească redevenţa, care este una modică. La una dintre şedinţele Consiliului Local de la sfârşit de an a fost invitat reprezentantul societăţii care se ocupă şi de producerea energiei electrice din surse neconvenţionale.
Dacă apare alt investitor – şi a apărut -, contractul de concesiune se poate rezilia
Primarul Tudorel Vasile Miriţă a făcut introducerea musafirului şi a intenţiilor companiei astfel: „Este un punct de vedere privind utilizarea unui teren de lângă Fontana. Societatea Fontana trebuie să desfăşoare activităţi acolo. Se ţine degeaba un teren care este concesionat pentru aproximativ 20.000 lei/an. Între timp, acolo cresc salcâmi şi arbuşti.”
Firma care s-a adresat Primăriei Schitu Goleşti are în plan să amplaseze panouri fotovoltaice, intenţia privind chiar suprafaţa generoasă, propice investiţiei propuse. „Acolo trebuie să se întâmple ceva, a adăugat şeful Executivului. Trebuie să luăm o decizie în acest sens. Contractul de concesiune se poate rezilia dacă pentru acel teren există un alt investitor interesat.”
Reprezentantul investitorului din Câmpulung, venit la şedinţa Consiliului Local din 23 noiembrie 2021, a expus succint intenţiile firmei. „Noi am analizat mai multe terenuri. Terenul de la Fontana ne-ar avantaja din mai multe motive. Primele avantaje ar fi preţul achiziţiei şi impozitele care se vor plăti anual. Pe durata desfăşurării investiţiei, forţa de muncă va fi asigurată din localitatea dumneavoastră. Ne orientăm să facem nişte panouri solare cam de 5 megawaţi. Ar fi necesară o suprafaţă de 1-1,2 hectare la un megawatt. Astfel, veţi obţine un preţ avantajos la energia electrică. Investiţia va fi în valoare de 3 milioane de euro. Suntem o firmă serioasă şi ne ţinem de promisiuni.”, a susţinut delegatul societăţii câmpulungene în faţa aleşilor, care, pe moment, nu i-au oferit un răspuns.
Primarul Miriţă, cel mai interesat din administraţie să aducă investiţia în localitatea pe care o conduce, s-a angajat să mai facă o solicitare către firma Fontana. „O să le spunem că mai avem un agent economic interesat pentru acel teren nefolosit.”, a încheiat edilul prima discuţie în Consiliul Local pe acest subiect. M.B.