18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Firmele lui Răuţoiu s-au înscris şi la licitaţia de 18 milioane de lei, pentru cele cinci parcuri din Grui şi Vişoi

Deloc surprinzătoare prezenţa a două dintre firmele familiei Răuţoiu, implicate în lucrările de la Piaţa Primăriei şi Bulevardul „Pardon”, şi la licitaţia care, ca valoare, întrece oferta de muncă din mandatul lui Liviu Ţâroiu! Piaţa Primăriei şi Bulevardul, la un loc, se apropie, ca valoare, de cât se intenţionează a se cheltui cu amenajarea a cinci parcuri, în cadrul unui contract estimat la peste 18 milioane de lei. Prin urmare, n-avea cum să lipsească martie din post! 15 firme, grupate în două asocieri, plus una înscrisă ca ofertant unic, astfel a arătat concurenţa după prima etapă a licitaţiei, la finalul căreia oferta individuală a fost respinsă din cauza nedepunerii garanţiei de participare.

Au rămas în cursă două asocieri totalizând 15 firme

Termenul acordat participanţilor pentru înscrierea la licitaţie, 6 decembrie 2021, a fost prelungit până pe 10 decembrie 2021, zi în care ofertele s-au deschis. Participarea la procedura de achiziţie iniţiată de Primărie pe 18 noiembrie 2021 arată astfel:
=Asocierea formată din Florimar Construct Total SRL, din Piteşti, în calitate de lider, Ro-Verde Landscaping SRL, din Corbeanca-Ilfov, DFS Center Grup SRL, din Piteşti, Aria 42 Studio SRL, din Bucureşti, Invest Prospeed ESM SRL, din Ştefăneşti, în calitate de asociaţi (Fun Attraction Expert Service SRL, din Bucureşti, Fly Construct Team Ideal SRL, din Geamăna-Bradu – subcontractanţi);
=Asocierea formată din Group Concif SRL, din Bădeni-Stoeneşti, Conteh Barengott SRL, din Târgovişte, Comsid Tehnosteel SRL, din Simeria-Hunedoara, Tera Design Studio SRL, din Chiajna-Ilfov, Loftrek SRL, din Baia Mare, Oltenia Garden SRL, din Craiova, Ral Construct Development SRL, din Bucureşti, în calitate de asociaţi, Bubu Cons SRL, din Târgovişte, subcontractant;
=Expedition Cargotex SRL, din Câmpulung.
Pe 15 decembrie 2021, când comisia de evaluare a ofertelor a verificat în ce măsură participanţii întrunesc condiţiile autorităţii contractante, societatea câmpulungeană a fost respinsă. Motivul l-a constituit faptul că oferta depusă de Expedition Cargotex SRL nu a fost însoţită de garanţia de participare. Altfel spus, firma n-a depus garanţie de participare, fiind eliminată astfel de la licitaţie. Au rămas în cursă cele două asocieri. Una formată din şapte firme, luând în calcul şi subcontractanţii cooptaţi alături de ei de asociaţi. A doua formată din opt SRL-uri, din care cele mai cunoscute în zona noastră sunt mai vechile cunoştinţe Group Concif şi Conteh Barengott, care, alături de Ratelen Construct, au de executat amenajarea Bulevardului „Pardon”.
Or ritmul şi calitatea lucrărilor nu prea îi recomandă pentru o investiţie cu care Elena Lasconi şi-a propus să rupă gura târgului, nemaifiind derulat, până acum, în Câmpulung un proiect de o asemenea amploare. Ar fi trebuit să fie cel al centrului istoric şi al Complexului „Kretzulescu”, dar eşecul îl elimină ca termen de comparaţie.
Sunt implicaţi în licitaţia pentru desemnarea constructorului celor cinci parcuri, ca membri ai comisiei de evaluare, Roxana Tătulescu, preşedinte cu drept de vot, Daniela Buzescu, Mihaela Rădescu, Nicolae Crînguşi, Sorin Bălăşcan, membri, şi Bogdan Popescu, membru de rezervă.

Potrivit calendarului licitaţiei, evaluarea tehnică şi financiară trebuie rezolvată până pe 4 februarie

Primăria urmăreşte să obţină preţul cel mai mic pentru punerea în operă a unui contract estimat la 18.035.548,55 lei. Parcurile licitate la „pachet” sunt cele patru din Grui şi singurul din Vişoi: „Prichindelul”, parcul central al Gruiului, cel de peste drum, pe terenul unde se făcea Focul lui Sumedru, locul de joacă de vizavi de biserică şi parcul din spatele „D”-urilor de pe strada Alexandru cel Bun, de pe malul râului. Asocierea de firme câştigătoare ale contractului trebuie să asigure şi execuţia, şi proiectarea. Iată ce valori au fost estimate pentru realizarea fiecărui spaţiu verde în parte:
=Parcul de pe strada General Dragalina (peste drum de parcul Bisericii) – valoare totală: 2.221.233,55 lei (servicii de proiectare – 17.482,47 lei; execuţia lucrărilor – 2.203.751,08 lei).
=Parcul de pe strada Alexandru cel Bun – valoare totală: 2.723.287,22 lei (servicii de proiectare – 38.153,68 lei; execuţia lucrărilor – 2.685.133,54 lei).
=Parcul de pe strada Gruiului (în zona terenului „Focului lui Sumedru”) – valoare totală: 3.942.652,49 lei (servicii de proiectare – 62.068,64 lei; execuţia lucrărilor – 3.880.583,85 lei).
=Parcul „Prichindel” – valoare totală 3.185.548,62 lei (servicii de proiectare – 26.970,96 lei; execuţia lucrărilor – 3.158.577,66 lei).
=Parcul central al cartierului Grui – valoare totală: 5.962.826,67 lei (servicii de proiectare – 65.422,17 lei; execuţia lucrărilor – 5.897.404,50 lei).
Proiectele propun spaţiu verde, spaţiu de joacă, sport şi agrement, prin „reamenajarea şi redefinirea aleilor de circulaţie, aleilor carosabile/parcări, amplasarea unor echipamente noi, dar şi recondiţionarea unor echipamente de joacă existente. De asemenea, vor fi amplasate mobilier urban nou, umbrare, bănci, coşuri de gunoi, etc.” Potrivit calendarului stabilit de Primărie, până pe 4 februarie 2022, sunt programate să se încheie etapele de evaluare tehnică şi financiară.
Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!